Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η διαδικασία για την τοποθέτηση των υπεραρίθμων



Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του  αιρετού του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας Ελευθεριώτη Δημήτρη οι θέσεις που «χάθηκαν» στο νομό Αχαΐας από συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων είναι 42, από καταργήσεις 21 και από προαγωγές αυξήθηκαν κατά 19. Τελικά το πρόσημο είναι αρνητικό κατά 42 οργανικές θέσεις ΠΕ70. Στις νηπιαγωγούς ΠΕ60 χάθηκε 1 οργανική θέση από κατάργηση.

Το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας έχει «ζητήσει» από το Υπουργείο Παιδείας δεύτερη θέση οργανική στα ( μεγάλα σε αριθμό μαθητών ) Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία καθώς επίσης και σύσταση οργανικών θέσεων για Τάξεις Υποδοχής. Πότε θα ικανοποιηθούν και σε τι βαθμό τα παραπάνω αιτήματα δεν υπάρχει ασφαλής ενημέρωση καθώς και χρονοδιάγραμμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τοποθέτηση των υπεραρίθμων.
Στις συγχωνεύσεις των Σχολικών Μονάδων για τυχόν υπεραριθμία κρίνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συγχωνεύονται. Θα δηλώσουν εντός (3) ημερών θετικά ή αρνητικά όλοι οι δάσκαλοι των Σχολείων.  Υπεράριθμοι κρίνονται από αυτούς που επιθυμούν οι έχοντες τα περισσότερα μόρια μετάθεσης. Αν κανείς δεν επιθυμεί βγαίνουν υπεράριθμοι  οι τελευταίοι τοποθετημένοι και αν είναι την ίδια χρονιά οι έχοντες τα λιγότερα μόρια μετάθεσης.

Το ΠΥΣΠΕ ανακηρύσσει ονομαστικά τους υπεράριθμους οι οποίοι καλούνται μέσα σε (10) ημέρες να δηλώσουν σχολεία με οργανικά κενά της ομάδας τους καθώς και όμορης.

Οι τοποθετήσεις γίνονται βάσει μορίων. Τα μόρια προκύπτουν από τη συνολική υπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση, τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες σχολείων, τη συνυπηρέτηση και την εντοπιότητα..

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν τοποθετήθηκαν με την παραπάνω διαδικασία θα ακολουθήσουν μαζί με τους άλλους συναδέλφους( πραγματοποιώντας νέες δηλώσεις προτίμησης ) τις γενικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου