Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οδηγίες από το Δήμο Πατρέων για την απογραφή που ξεκίνησε σήμερα


Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. 

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20-25 λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό. 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια της Απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, για τους κατοίκους της χώρας που δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.

Οι απογραφείς για τον Νομό Αχαΐας θα είναι περί τους 1.500 και οι  ειδικοί απογραφείς 92. Οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.

Σε περίπτωση αμφιβολίας οι απογραφόμενοι στο Νομό Αχαΐας θα μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη της απογραφής (τηλ. 2610-222734) ή στους βοηθούς επόπτη (τηλ. 2610 -276303, 2610 -222697).

Επόπτης Απογραφής για την Αχαΐα θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τσελεπής».

Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς καλεί όλους τους πολίτες να διευκολύνουν τους απογραφείς και να συμμετάσχουν στην απογραφή προκειμένου να καταγραφούν σωστά τα δεδομένα για την πόλη, το νομό και τη χώρα.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

2 σχόλια:

  1. giati ine ipoxreotiko exi prostimo ????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υποχρεωτικό, έχει κάποιο πρόστιμο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβληθεί. Είναι όπως και στις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή