Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Προσπάθειες για τη συνέχιση λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Με τα Διοικητικά Συμβούλια της  Τρίτης 31 Μαίου και Τετάρτης 8 Ιουνίου 2011,  ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων με θέμα την οικονομική πολιτική του θεάτρου. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την γενικότερη οικονομική κατάσταση και ειδικότερα τη δύσκολή θέση στην οποία βρίσκεται το θέατρο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου Πέτρος Ψωμάς παραιτήθηκε από κάθε είδους οικονομική απολαβή επιθυμώντας να βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση αμισθί.
Τον κ. Ψωμά ακολούθησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο  πλαίσιο  ολοκληρώνεται και μία  σειρά διαπραγματεύσεων με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιάννη Βόγλη που προβλέπει  τόσο την παράταση κατά έξι μήνες της θητείας του, με ταυτόχρονη μείωση του μισθού του.

Παράλληλα εγκρίθηκαν μία σειρά αποφάσεων που αφορούν περιστολή εξόδων ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του θεάτρου . Έτσι αποφασίστηκε η λήξη ενοικίασης διαμερισμάτων, τα δωρεάν κινητά τηλέφωνα , ενώ θα υπάρξει περιορισμός των εξόδων του γραφείου και επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών και συμβολαίων με προμηθευτές της Πάτρας.

Ένα θέμα που συζητήθηκε επίσης ήταν η μετακόμιση των γραφείων του θεάτρου του  βεστιαρίου και της αποθήκης, σε έναν ενιαίο δημοτικό χώρο για την εξοικονόμηση των ενοικίων.

Τέλος όσον αφορά την επόμενη θεατρική σαιζόν  καταρτίζεται ένα ρεαλιστικό πλάνο στο πλαίσιο του οποίου αναζητούνται συνεργασίες προς κάθε κατεύθυνση σε μία προσπάθεια το θέατρο να διατηρήσει το ποιοτικό του προφίλ..

Αυτά διάβασα στο THE BEST και τώρα έχω μια απορία: αποφασίστηκε, λέει, η λήξη ενοικίασης διαμερισμάτων και τα δωρεάν κινητά. Τι εννοείτε με αυτό, ρε παιδιά; Ποια ενοικίαση διαμερισμάτων; Για ποιους; Ποια κινητά και σε ποιους δωρεάν, οέο; 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Οσοι υπηρετησαν ετουτη την πολη,πηραν περισσοτερα απο οσα εδωσαν,δυστυχως.Κ οσοι εδωσαν περισσοτερα απο οσα πηραν,χαθηκαν στην χρονοδινη της ληθης...Τσιλερ,Καραμανδανης,Αννινος κ πολλοι αλλοι,αφανεις κ μη...
    Πως φτασαμε εδω,οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή