Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το χορευτιό τμήμα της Πάτρας στο 31ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού


Στο 31ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού που γίνεται από 6-10 Ιουλίου 2011 στο  Διδυμότειχο θα συμμετάσχει πολυμελής ομάδα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Στο συνέδριο που προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά δίνεται η  ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. 

Τα συνέδρια του CID-UNESCO παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 30 χώρες των 5 ηπείρων (δεκαπλάσιοι από ότι σε ένα σύνηθες διεθνές συνέδριο). Διοργανώνεται από το Τμήμα Διδυμότειχου του CID σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID-UNESCO. Είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Διδυμότειχου και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία.  
Μαθήματα χορού. 
Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων.  
Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις.  
Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές.  
Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως μουσεία ή σχολές χορού.  
Βραδιές όπου οι σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.

Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, μέσα σε πνεύμα που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και διευκολύνει τις άτυπες συζητήσεις.
Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID).

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου