Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γνωρίστε τα εκπαιδευτήρια Κορυτσάς "ΟΜΗΡΟΣ"

Τα  Ελληνικά Σχολεία Κορυτσάς αποτελούν καρπό πολυετών προσπαθειών των ομογενών.

Στεγάστηκε σε χώρο που αποτελεί ιδιοκτησία της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία άρχισε να ανεγείρει σειρά τεσσάρων κτηρίων με χρηματοδότηση του ΥΠΕΞ. Φέτος ολοκληρώθηκε η ανέγερση και του δεύτερου κτηρίου.


Η λειτουργία του Σχολείου άρχισε μ’ ένα τμήμα της πρώτης τάξης και μετά από ραγδαία αύξηση έφτασε το σχολικό έτος 2010-2011 στα 21 και για τις 6 τάξεις του δημοτικού συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων νηπιαγωγείου. Ο αριθμός των μαθητών έχει ανέλθει στους 370 για το Δημοτικό και 80 για το Νηπιαγωγείο. Το επόμενο έτος ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να ανέλθει στους 500.


Το σχολείο είναι δίγλωσσο. Πλην της ελληνικής, διδάσκεται η αλβανική γλώσσα από 18 επιτόπιους δασκάλους, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας. Στο Σχολείο υπηρετούν 20 Έλληνες εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.


Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι η Ελληνική Γλώσσα, η Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Τεχνικά, η Ζωγραφική, η Μουσική και η Γυμναστική. Από την Τρίτη τάξη αρχίζει και η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.


Τα Εκπαιδευτήρια διαδραματίζουν σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ρόλο στην πόλη της Κορυτσάς, έχουν τύχει θερμής υποδοχής από την κοινωνία της πόλης, έχοντας κάθε χρόνο πολλές αιτήσεις για εγγραφή νέων μαθητών.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου