Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΤΙΔΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Πετρωτό για το θέμα της εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Ανατολικό Διαμέρισμα ή στη Μεσσάτιδα. 

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 30 και πλέον συλλόγους της περιοχής, οι οποίοι συζήτησαν τρόπους συντονισμού και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι επικεφαλείς μείζονος και ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Δ. Κατσικόπουλος και Κ. Χριστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Τζανάκος, Γ. Καυκάς, Αν. Μανωλοπούλου και Σ. Πολίτης, καθώς και διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Σύμβουλοι της παράταξης Δημαρά αντίθετα, παρ’ ότι προσκλήθηκαν, δεν παραβρέθηκαν, αρνούμενοι πεισματικά να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις προθέσεις τους και αγνοώντας, προκλητικά πλέον, κάθε έκκληση για συζήτηση. Η ακατανόητη (τόσο πολιτικά, όσο και από πλευράς τακτικής), στάση τους, εντείνει την ανησυχία και την αναστάτωση στην περιοχή.

Η πρακτική της συστηματικής περιφρόνησης έχει εξοργίσει τους κατοίκους, οι οποίοι κάνουν λόγο για αλαζονική συμπεριφορά, ενώ οξύνει επικίνδυνα τα πνεύματα.

Η συντονιστική επιτροπή, για μια ακόμη φορά, κάνει έκκληση στο Δήμαρχο Πάτρας για συνάντηση και επίσημη ενημέρωση.

Η δημοτική αρχή δε μπορεί να κρύβεται.
Καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της, προτού η τακτική της οδηγήσει στα άκρα.

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους πολίτες της Πάτρας
σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την ερχόμενη Κυριακή 23.10.11 στις 11 το πρωί
(αυτή τη φορά βρέξει χιονίσει…) στον κόμβο «Κουκούλι».

Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Από πλευράς μας θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε, ένα μήνα τώρα, κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης. Αν η αξιοπρεπής και υπεύθυνη στάση των κατοίκων εκλαμβάνεται ως αδυναμία, τότε κάποιοι στη Δημαρχία έχουν ξεχάσει τους κανόνες της Δημοκρατίας!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου