Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Ομάδα αφήγησης παραμυθιών "Μυθοπεριπατητές"»



Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών «Μυθοπεριπατητές» προτείνει συνεργασία με  σχολεία η οποία αφορά στην αφήγηση, δραματοποίηση παραμυθιών και δημιουργική απασχόληση των μαθητών στο χώρο των σχολείων

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση συνεργασίας περιλαμβάνει:

- Τρίωρη δημιουργική απασχόληση, εντός του διδακτικού ωραρίου  α) με βάση την ημερήσια θεματολογία του σχολείου,  β) με βάση θέματα εμπνευσμένα από τις ανάγκες και τις ιδέες των παιδιών που θα προκύψουν μέσα από διαδικασία ανί-χνευσης των ενδιαφερόντων τους και των αποριών τους.
 
- Δίωρη δημιουργική απασχόληση εκτός του διδακτικού ωραρίου. Η μορφή θα είναι εργαστηριακή, μία φορά την εβδομάδα, με επιλεγμένη θεματολογία και τελικό στόχο τη σύνθεση και την υλοποίηση ενός έργου από τα ίδια τα παιδιά. 

Θεματολογία Εργαστηρίων: Η διαφορετικότητα και ο ρατσισμός - Ο φόβος και το θάρρος -  Η φιλία και η αλληλεγγύη στις σχέσεις - Η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα - Η προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων -  Η απληστία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Ειρήνη Βάρρα 6942484877 και την κα. Μάρα Καλαντζή 6985647473

Περισσότερα για τους Μυθοπερπατητές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου