Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τέχνη στις βιτρίνες


Σε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα προχωρά ο Δήμος Αθηναίων εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να αντικατασταθεί η «γκρίζα» εικόνα της απαισιοδοξίας και της οικονομικής κρίσης από χρώματα και δημιουργίες.


Συγκεκριμένα, ο δήμος θα προχωρήσει σε συνεργασία με φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών προκειμένου από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου να «ξαναζωντανέψουν» 20 με 25 άδεια καταστήματα του κέντρου της Αθήνας -κυρίως στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος- μέσα από τα έργα νέων καλλιτεχνών. Στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα των φοιτητών. 

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία φέρει την ονομασία «Τέχνη στις βιτρίνες» και αποσκοπεί στο να αναδείξει τα έργα νέων ανθρώπων από το χώρο της τέχνης και της δημιουργίας, θα επέλθει κατόπιν της συνεργασίας του δήμου με το Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία αυτή, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα «τρέχουν» θεματικά φεστιβάλ στις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, αλλά και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές της Αθήνας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου