Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Παραμύθια να τα φας στο πιάτο" και να τα δεις επί σκηνής


Παραμύθια γεμάτα «γεύση» και με σπουδαία μηνύματα για τη σωστή μεσογειακή διατροφή ανεβαίνουν στο «σανίδι» , προκειμένου να μας θυμίσουν την άξια του να τρέφεται κανείς σωστά, σε καιρούς, που ακόμα και το φαγητό έχει πέσει «θύμα» των γρήγορων ρυθμών της ζωής, σε βάρος της ποιότητας. Ένα σπονδυλωτό παραμύθι μετατρέπεται σε θεατρική πράξη, όπου ο λόγος η κίνηση και η μουσική ανοίγουν το μενού των γεύσεων και της τέχνης, αρχής γενομένης από τις 29 Ιανουρίου, στο θέατρο «Λιθογραφείο» στην Πάτρα, (Μαιζώνος 200).
Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Βίκυ Σταύρου , του γραφείου Ekvasis, που μαζί με την ομάδα «Βιομηχανική» έχουν αναλάβει την παραγωγή, πρόκειται για μια παράσταση, υπό τον τίτλο «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» , η οποία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά, που αποκαλύπτουν στον θεατή τον μυστικό παραμυθένιο κόσμο, που κρύβεται στα τρόφιμα. Όποιος δει την παράσταση θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Φακή, θα μάθει και θα παίξει με τον Φρουτένιο, θα ανακαλύψει την μαγική κατσαρόλα και την συνωμοσία των μακαρονιών, θα μπεί στον κόσμο του σύμπαντος και θα γνωρίσει πως δημιουργήθηκε ο πλανήτης της σοκολάτας! Στόχος τη παράστασης είναι, μέσα από την ψυχαγωγία, τα παιδιά να μυούνται στη σωστή διατροφή».
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων, τόσο στο Λιθογραφείο, όσο και στο σχολείο τους, αφού μπορεί η παράσταση να μεταφερθεί εκεί.

Πηγή: THE BEST
Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου