Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Πάτρας


Συνεργασία, Οργανωμένη Προσπάθεια, Έκφραση συναισθημάτων, Υπευθυνότητα, Σοβαρότητα, Ανταλλαγή, Προσμονή, Αλληλεγγύη είναι κάποιες από τις έννοιες που χαρακτηρίζουν την 1η Συνάντηση των 77 μαθητών - εκπροσώπων από 13 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 21/2/2012 στο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Πάτρας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Φίλιας, επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το σχολείο τους μέσα από δημιουργικό τρόπο, να ανταλλάξουν τις απόψεις τους για το θεσμό και τέλος να εκφράσουν με σεβασμό και υπευθυνότητα, παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής.
Τα αιτήματα των μαθητών προέκυψαν έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν οι ίδιοι και στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και οι συμμαθητές τους.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων, κ. Φίλιας  επιβράβευσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους και έδωσε οδηγίες για τον τρόπο που θα προωθήσουν τα αιτήματά τους.
Τέλος, υποσχέθηκε να προσπαθήσει με το μέγιστο των δυνατοτήτων του για την υλοποίηση των αιτημάτων.
Μέχρι την επόμενη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, Αντιδημαρχία Παιδείας και το Κέντρο Πρόληψης θα συνεργάζονται για την υλοποίηση του κοινού τους σκοπού.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση της συνάντησης είχε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων, ενώ το συντονισμό και την ευθύνη του περιεχομένου το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου