Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σπίτια χτισμένα με πλαστικά μπουκάλια

Τον Μάρτιο του 2001, ιδρύθηκε η εταιρεία ECO-TEC Λύσεις Περιβάλλοντος στην Ονδούρα, Κεντρική Αμερική, με στόχο την παροχή συμβουλών σχετικά με τη διαχείριση του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων. H ECO-TEC μπροστά στην ανάγκη για μία καινοτόμο και δυναμική λύση στο πρόβλημα των "σκουπιδιών", επινόησε μία μοναδική τεχνική κατασκευής κτιρίων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια! Το επίκεντρο της δουλειάς της εταιρείας είναι το Green Building και ο οικολογικός σχεδιασμός, όπου τα απόβλητα είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή κατοικιών, τοίχων, δεξαμενών αποθήκευσης νερού κλπ. 

Τα Πράσινα Κτίρια της ECOTEC αποτελούνται από πλαστικά μπουκάλια που έχουν αντικαταστήσει το τούβλο. Ενσωματώνουν βέβαια και άλλα υλικά όπως μπάζα και χώμα.


 house with green roof

 

 plastic bottle house
Οικολογικό Σπίτι: ​​Κατασκευασμένο με οχτώ χιλιάδες φιάλες, με τουαλέτες κομποστοποίησης και ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού. Η πράσινη στέγη μπορεί να ζυγίζει 30 τόνους όταν είναι υγρή και έχει υποστηριχθεί από τους τοίχους χωρίς καμία επιπλέον ενίσχυση. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι στον κόσμο που κατασκευάζεται από μπουκάλια χωρίς τη χρήση τσιμέντου στους τοίχους.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου