Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σχετικά με συγκρότηση Δ.Σ. στο Σύλλογο της Πάτρας - Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών


       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ
akepatras@gmail.com
Πάτρα 24 – 9 – 2012

4 μήνες αλαζονείας, 4 μήνες αδιαλλαξίας από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τις άκαρπες μέχρι τώρα προσπάθειες συγκρότησης του Δ.Σ του συλλόγου μας σε σώμα, προκειμένου να λάμψει όλη η αλήθεια.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών, ως κίνηση ανατροπής και διαφάνειας, έχει έρθει για να φέρει την ρήξη με το κατεστημένο και τα παλαιοκομματικά τερτίπια που εφαρμόζονταν ως τώρα στον κλάδο μας. Σεβόμαστε τους συναδέλφους, μα και την νομιμότητα, και τηρούμε, όχι συνήθειες του παρελθόντος, αλλά το άρθρο 19  του καταστατικού του Συλλόγου μας. Πιστεύουμε  πως όταν σε ένα χώρο βρίσκονται ετερόκλητες δυνάμεις που πρέπει να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν για το καλό των συναδέλφων εκπαιδευτικών, τότε η βάση συνεννόησης είναι το συμφέρον των συναδέλφων και μόνο. Για να επιτευχθεί αυτό λοιπόν βασική προϋπόθεση είναι όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα πίσω από τις αρχικά εκφρασμένες θέσεις τους. Άλλωστε η κατανομή των εδρών (ΔΑΚΕ 2+ ΠΑΣΚ 2+ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2+ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ 2+ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1),το επιβάλλει αυτό.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών, πιστή στο καταστατικό που διέπει το σύλλογό μας, διατύπωσε την εξής θέση:
Διαπαραταξιακό, ενωτικό προεδρείο, στο οποίο όμως οι παρατάξεις της Δ.Α.Κ.Ε και της Π.Α.Σ.Κ.Ε δε θα έχουν τη θέση του προέδρου, αλλά χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή τους στις θέσεις Γενικού Γραμματέα ή Αντιπροέδρου.  Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών, η οποία εμφανίστηκε πρώτη φορά, ως συνδικαλιστική δύναμη, αυτοσκοπός δεν είναι η κατάληψη θέσης στο προεδρείο του Δ.Σ., αλλά η τήρηση της νομιμότητας και η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Η θέση μας αυτή απορρίφθηκε από τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.
Σε επόμενη συνεδρίαση, κατανοώντας την ανάγκη να συγκροτηθεί προεδρείο, προτείναμε στο συνάδελφο Μ. Κυπραίο, του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ, να ηγηθεί του Συλλόγου, με στήριξη δική μας, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και φυσικά όποιου άλλου επιθυμούσε. Την πρόταση αυτή απέρριψαν τόσο η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ όσο και η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, εξανεμίζοντας  έτσι την ευκαιρία  να αποκτήσει ο σύλλογός μας, για πρώτη φορά, προεδρείο που δε θα ελέγχεται διοικητικά από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, τις δυνάμεις που σιώπησαν απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων των μνημονίων και που έφεραν τον κλάδο μας στα όρια της αναξιοπρέπειας.
Απεδείχθη τελικά πως οι παλιές συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι αγκυλωμένες στο χτες και ανέτοιμες να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα. Αρκούνται σε λογοτεχνικά κείμενα ιδεών, σε ρητορείες και λασπολογίες, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους οπουδήποτε αλλού και σιωπούν όταν βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις έχοντας σαν προτεραιότητα την «καρέκλα» και μόνο. Ρωτήστε αγαπητοί συνάδελφοι (υπάρχουν και καταγεγραμμένα πρακτικά), ποιοι είναι αυτοί που τώρα κόπτονται για την συνδρομή που όλοι καταβάλουμε στο Σύλλογό μας; Είναι οι ίδιοι που όταν ψήφιζαν στη ΔΟΕ, ψήφιζαν ανερυθρίαστα  ΝΑΙ στην διατήρηση του υψηλού κόστους της συνδρομής.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θέλει να βεβαιώσει τους συναδέλφους πως θα συνεχίσει να μάχεται για όσα διακηρύττει, πάντα πιστή στην νομιμότητα, τηρώντας το καταστατικό του Συλλόγου μας και δε θα υποταχθεί σε απειλές, εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα και έξεις του παρελθόντος.
Με εκτίμηση
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγγελόπουλος Άγγελος,  Νηπιαγωγός
Αγγελόπουλος Νικόλαος,  Δάσκαλος
Αναστασόπουλος Αναστάσιος,  Δάσκαλος
Θεοχαρόπουλος Γεώργιος,  Δάσκαλος
Καλογερής Θεόδωρος,  καθ. Φ. Αγωγής
Μυλωνάς Σταύρος,  καθ. Φ. Αγωγής

Αναρτήθηκε από: ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου