Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις της ECOMOBILITY WEEK

και της συμμετοχής της πόλης της Πάτρας στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, η οποία διοργανώθηκε από το ECOCITY με τη συνεργασία του Δήμου Πατρέων και τον συντονισμό της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με στόχο, να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

 Πάτρα: Πλούσιο αυτό το Σαβατοκύριακο για τα παιδιά Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της ECOMOBILITY WEEK

Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ, το πρόγραμμα έχει ως εξής :

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Αύριο Σάββατο, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, θα παραδώσει μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το ίδιο χρονικό διάστημα (Σάββατο 11 π.μ.- 12 μεσ.) στον «Έσπερο», η Φοιτητική Ομάδα AIΕSEC  Πανεπιστημίου Πατρών (Ewa Kubel, Πολωνία, Daria Wierszula, Πολωνία
Marina Dabic, Σερβία)  θα προχωρήσει σε διάφορες σχετικές με την Εβδομάδα δράσεις και τη συμμετοχή των παιδιών. Αμέσως μετά, στις 12.15 μ.μ., η ίδια ομάδα φοιτητών, θα πραγματοποιήσει μια «μίνι» ημερίδα-διάλογο, με όσους θέλουν να συμμετέχουν, με θέμα την μετακίνηση στην Πάτρα.

PATRINISTAS
Οι Patrinistas αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, προχωρούν (μετά τις διαδρομές για παιδιά), στις «διαδρομές για ενήλικες».
Η διαδρομή για ενήλικες, θα έχει σημείο συνάντησης την πλατεία Γεωργίου στις 10:30 το πρωί και συμμετέχει σε αυτή, ομάδα εκπαιδευτικών καθώς και μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Η περιήγηση θα αρχίσει από την πλατεία Γεωργίου που αποτελεί το πυρήνα της νεότερης Πάτρας με τα ιδιαίτερα μνημεία και την μετάλλαξη που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Αύριο το κέντρο θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Θα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην λειτουργία της πόλης με επίκεντρο την πράσινη μετακίνηση.
Θα γίνει προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί, κλπ, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στις οδούς Μαιζώνος, από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη, στις ενδιάμεσες καθέτους οδούς, Φιλοποίμενος, Βότση, Ερμού και Αγίου Νικολάου στο τμήμα Αγίου Ανδρέου έως Κορίνθου. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί των οδών Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Αγίου Ανδρέου, θα διεξάγεται κανονικά. Επίσης έχει γνωστοποιηθεί πως η φορτοεκφόρτωση στα καταστήματα που βρίσκονται εντός της προσωρινά απαγορευμένης περιοχής θα γίνει έως τις 9 το πρωί.

Η ημερίδα που είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Επιμελητήριο Αχαϊας, αποφασίστηκε να μετακινηθεί για το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώστε να συζητηθούν και τα συμπεράσματα από τις δράσεις της πιλοτικής εβδομάδας και οι δυνατότητες εφαρμογής.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί η γιορτή επιβράβευσης όλων όσων συμμετείχαν στην ECOMOBILITY WEEK, η οποία θα γίνει στις εγκαταστάσεις της πλαζ της Αγυιάς.

Εκεί από τις 11.00 θα διοργανώσει παιχνίδια για τα παιδιά και οι πρόσκοποι ανάλογες δράσεις.
Στις 11.30 π.μ. από την πλατεία Γεωργίου, με τη βοήθεια των εθελοντών του Δήμου (Ομάδα «Ε» της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού) και προσκόπων, θα ξεκινήσει ποδηλατάδα, που θα διασχίσει την πόλη και θα καταλήξει, στις 12.00 περίπου, στην πλαζ της Αγυιάς.

Εκεί, οι παρευρισκόμενοι μαθητές, εθελοντές του Δήμου, πρόσκοποι και άλλοι φορείς θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες ποδηλάτες και θα γίνει η γιορτή για τη λήξη της εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας, θα γίνει και συμβολική βράβευση, των φορέων που συμμετείχαν στις δραστηριότητες, καθώς και απονομή επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν.

Πηγή:  thebest.gr
Αναρτήθηκε από:  ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου