Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

3os Πανελλήνιος Διαγωνισμός - Βραβείο Αειφόρου Σχολείου


Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού επιθυμώντας να συνεισφέρει στη δημιουργία κινήτρων για τα σχολεία, συνεχίζει για τρίτη χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και της  Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, το θεσμό-διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου». 

Κατά την περσινή χρονιά (2011-12), που ήταν η δεύτερη του διαγωνισμού,  συμμετείχαν 180 σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα. Δόθηκαν 8 βραβεία  και 24 διακρίσεις. Τα σχολεία που πήραν τα βραβεία  μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του Β.Α.Σ. www.aeiforosxoleio.gr.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια-Λύκεια, Ειδικά Σχολεία, ΣΔΕ). Τα σχολεία κάθε τύπου διαγωνίζονται χωριστά. Ο διαγωνισμός αφορά  καλύτερες σχολικές επιδόσεις σε τρεις γενικούς τομείς: 
 
Α. Τον παιδαγωγικό
Β. Τον κοινωνικό και οργανωσιακό
Γ. Τον περιβαλλοντικό
 
Για κάθε ένα από τους τομείς αυτούς υπάρχουν συγκεκριμένοι «δείκτες» (κριτήρια), διαφορετικά για κάθε κατηγορία σχολείων, με βάση τα οποία γίνεται η σύγκριση των επιτευγμάτων κάθε σχολείου, με τα αντίστοιχα των σχολείων της ίδιας κατηγορίας που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.  

Η δήλωση συμμετοχής των σχολείων  γίνεται ηλεκτρονικά  στην ιστοσελίδα του Βραβείου (www.aeiforosxoleio.gr) από 15 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2012. Στη συνέχεια τα σχολεία αναπτύσσουν τις δράσεις τους στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο να ανταποκριθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους δείκτες,  και προς το τέλος Μαΐου εισάγουν τα στοιχεία-αποδείξεις των δράσεων στην ιστοσελίδα του Βραβείου.

Τα βραβεία και οι διακρίσεις που θα δοθούν φέτος υπάρχουν στην ιστοσελίδα και  γενικότερα,  όσα χρειάζεται να γνωρίζουν ο Διευθυντής, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τον διαγωνισμό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Βραβείου www.aeiforosxoleio.gr. Τα σχολεία συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» προαιρετικά.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα απευθύνετε μήνυμα στο aeiforo@gmail.com  ή στο kalariv1@sch.gr ή τηλεφωνήστε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τηλ. 210 3225245 (εσωτ. 1). Υπεύθυνος και συντονιστής του διαγωνισμού είναι ο Γραμματέας του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης.

 Αναρτήθηκε από: ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου