Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με την αξιολόγηση και το ερωτηματολόγιο του υπουργείου



Αγαπητοί συνάδελφοι,
  
Τώρα που η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων χρόνων.

 Τώρα που οι μισθοί μας έχουν μετατραπεί σε φιλοδώρημα με απύθμενο θράσος το υπουργείο Πενίας και ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος καλεί τους εκπαιδευτικούς να διατυπώσουν ανώνυμα τις απόψεις τους για την αξιολόγηση για να συνεισφέρουν, όπως υποκριτικά δηλώνει, στις βασικές αρχές της αξιολόγησης. 

Η Υπουργική ηγεσία τολμάει να φέρνει το μπαμπούλα της αξιολόγησης, συνδέοντάς την επίδοση των μαθητών  με τις πενιχρές αποδοχές των εκπαιδευτικών αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης. 

Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.
Αντίθετος στην  κατηγοριοποίηση  μαθητών και σχολείων.
Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Κατάργηση  του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν. 3848/10 και 4024/11.
Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Καλώ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο που εκπορεύεται από το Υπουργείο και μοναδικό στόχο έχει να εμφανίσει το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση ως αποτέλεσμα συναίνεσης και συμφωνίας των κόσμου της εκπαίδευσης

Δε συνεργαζόμαστε με αυτούς που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα να τους φορτώσουν το έγκλημα.

Η «ηλεκτρονική δημοκρατία», είναι μια μεγάλη απάτη που θέλει να περιθωριοποιήσει τις συλλογικές αποφάσεις για να νομιμοποιήσει το έγκλημα της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης..
 
Μας προτιμούν καθηλωμένους στην οθόνη του υπολογιστή να αναμετριόμαστε με τα ερωτηματολόγιά τους και όχι συμμέτοχους στις συλλογικές λειτουργίες των σωματείων μας, εκεί που μπορούμε να συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε θέσεις και αγωνιστικές δράσεις. Γιατί ο καθένας μόνος του είναι πιο εύκολη λεία για την κυβέρνηση και το διοικητικό μηχανισμό. 

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζονται δημοκρατικά από τα εκλεγμένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, έχουν θέσεις και προτάσεις για την αξιολόγηση - αποτίμηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, θέσεις που έχουν βγει από μαζικές διαδικασίες, επιστημονικά συνέδρια και τη διεθνή εμπειρία και βρίσκονται στη διάθεση των αρμοδίων φορέων. 

Θα υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας δικαιώματα, τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις αποφάσεις μας γιατί ξέρουμε καλά ότι το υπουργείο θέλει να μας κατασπαράξει κατά μόνας γι’ αυτό:

1)Δε θα του κάνουμε τη χάρη τώρα που  βιώνουμε τη σημερινή κατάσταση, και οδηγούμαστε στην εξαθλίωση.
2) Δεν είμαστε διατεθειμένοι  να δεχθούμε άλλα τετελεσμένα, άλλη επιβολή, άλλη υποβάθμιση.
      
                                    Με αγωνιστική εκτίμηση
                                     Ανδρέας  Μπαγιώργος

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου