Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων γνωρίζουν το Παμπελοποννησιακό

Φωτογραφία για Πάτρα: Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων γνωρίζουν το Παμπελοποννησιακό - Δείτε φωτόΣτα πλαίσια των δράσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, φέτος, αν και σε καιρούς δύσκολους και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, με δική του πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόγραμμα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας να γνωρίσουν από κοντά τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού σταδίου.


Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει προβολή βίντεο με το οποίο οι μικροί μαθητές ενημερώνονται για τα αθλητικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι και σήμερα, καθώς και για όλα τα αγωνίσματα των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Στην συνέχεια πραγματοποιείται ξενάγηση εντός του αγωνιστικού χώρου του Σταδίου έτσι ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή τόσο με το ταρτάν όσο και με το τεραίν.
 
Τέλος οι μαθητές υπό την εποπτεία των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του γραφείου του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου οδηγούνται στα βοηθητικά γήπεδα του Σταδίου στα οποία έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως η Αντιπτέριση (badminton), καλαθοσφαίριση (basket), ποδόσφαιρο και πετοσφαίριση (volley).

Παράλληλα ενημερώνονται για τον κλασσικό αθλητισμό από την Αντωνία Στεργίου πρωταθλήτρια στο άλμα είς ύψος, η οποία είναι υπάλληλος του Δήμου Πατρέων.

Το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου ευχαριστεί το τμήμα εθελοντών του Δήμου καθώς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την συμβολή τους στο πρόγραμμα.

 
Πηγή: xespao
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου