Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οργή κατά Ρεπούση για τα «εθνικιστικά κιτς»

 
Σφοδρή επίθεση κατά της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση εξαπολύει ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να τη… μαζέψει.

Την αντίδραση του δημάρχου προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως, αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».


«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.


«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την "αναπαριστά" ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ εσάς είναι "εθνικιστικά κιτς" που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση"» διερωτάται στην απάντησή του ο κ. Κατσούλης και πρόσθεσε: «Έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας 'Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση».


Ο δήμαρχος συνεχίζει στον ίδιο επιθετικό τόνο: «Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση;  «Ντροπή σας κ. Ρεπούση», καταλήγει ο κ. Κατσούλης και κλείνοντας απευθύνεται στον κ. Κουβέλη τονίζοντας: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, μαζέψτε την».


Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου