Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Skinner μεγάλωσε την κόρη του σε ένα κουτί!

Ο καθηγητής Skinner πίστευε ότι το να μεγαλώνουν τα μωρά σε κουτιά ήταν καλό για την ευημερία τους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους τους. Παρά τη διαδεδομένη κριτική κατάφερε να πουλήσει αρκετές εκατοντάδες από αυτά τα κουτιά μεταξύ 1957 και 1967, σε ένα μάλιστα από αυτά μεγάλωσε την κόρη του.




Το 1943, οι Skinners αποφάσισαν να κάνουν ένα δεύτερο παιδί. Ο Skinner που είχε δει την συνεχή ενασχόληση της γυναίκας του με το πρώτο παιδί αποφάσισε να κάνει κάτι για να την ελαφρύνη από  το βάρος. Ανέλυσε τους τρόπους φροντίδας των μωρών και σκέφτηκε πώς να τους απλοποιήσει ξεκουράζοντας τη μητέρα.  Η λύση ήταν το aircrib. Αυτό ήταν ένα ευρύχωρο κουτί, τοποθετημένο σε τροχοφόρο τραπέζι, με ένα μεγάλο γυάλινο παράθυρο ελέγχου της θερμοκρασίας και του αέρα, στο οποίο το μωρό μπορούσε να παραμείνει γυμνό και άνετο, κάτω από το άγρυπνο μάτι της μητέρας που δούλευε στο σπίτι. Το μωρό μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα μέσα σε αυτό, σε μια βέλτιστη σταθερή ατμόσφαιρα και σε μόνιμη οπτική επαφή με τη μητέρα όταν η τελευταία ήταν απασχολημένη και δεν μπορούσε να πάρει το πάρει αγκαλιά.

Κάποιοι γονείς υιοθέτησαν τη συσκευή για το δικό τους παιδί, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικά δημοφιλής. Μερικές εκατοντάδες μονάδες μόνο πουλήθηκαν μεταξύ 1957 και 1967 από μια μικρή εταιρεία. Περιστασιακά, κατά τις διαλέξεις τις σχετικές με τον Skinner εμφανίζεται στο ακροατήριο κάποιος που έχει μεγαλώσει στο κουτί του Skinner.



Did B.F. Skinner really put babies into boxes? 
Πηγές: http://todayilearned.co.uk/, http://io9.com/5946822/did-bf-skinner-really-put-babies-into-boxes 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου