Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 μεγαλύτερες παιδικές ιδιοφυΐες που έζησαν ποτέ

10. Elise Tan Roberts: IQ: 156

Τον Απρίλιο του 2009, η Elise Tan Roberts (γεν. 2007), κάτοικος Βόρειου Λονδίνου,  έγινε το νεότερο ποτέ μέλος της MENSA στα 2 της χρόνια και 4 μήνες. Της Elise της αρέσει να μετράει στα ισπανικά. Σύμφωνα με τους γονείς της, το αγαπημένο της παιχνίδι είναι να απαγγέλει τις πρωτεύουσες του κόσμου. 

9. Heidi Hankins: IQ: 159

Το 2012, η 4 ετών Heidi Hankins (γεν. 2008) είχε επίσης προσκληθεί στη MENSA. Η Heidi ζει στο Winchester της  Αγγλίας.  Είναι απολύτως πιθανό ότι μία ημέρα αυτά τα παιδιά μπορεί να βρουν έναν τρόπο να δοξάσουν την Αγγλία.

8. Wolfgang Amadeus Mozart: IQ: 165

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (27 Γενάρη, 1756 - 5 Δεκεμβρίου, 1791). Όταν ο Μότσαρτ ήταν έξι ετών, έδωσε το πρώτο του κοντσέρτο στην αίθουσα του Maximilian ΙΙΙ στη Βαυαρία. Πριν κλείσει τα 18 του ο Μότσαρτ είχε συνθέσει όπερες, κονσέρτα και συμφωνίες, είχε πραγματοποιήσει εμφανίσεις για κάθε μεγάλο πριγκιπάτο και θρόνο στην Ευρώπη.

7. Theodore “Ted” Kaczynski: IQ Score: 167

Ο Τεντ Καζίνσκι του (γεννημένος 1942), μαθηματική ιδιοφυΐα, πήδηξε τάξεις και παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε ηλικία 16 ετών. Αποφοίτησε όταν ήταν 20. Στα  26 του, ήταν καθηγητής στο περίφημο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkley. Φυσικά, το όνομά του τώρα δεν συνδέεται καθόλου με τα μαθηματικά. Ο Κατσίνσκι θα μείνει για πάντα γνωστός ως ο κατασκευάστής των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών γνωστών ως The Unabomber. Ο Κατσίνσκι τρομοκράτησε τους ανθρώπους όχι μόνο με τις  βομβιστικές του επιθέσεις, αλλά και με το Μανιφέστο του. Το γεγονός ότι ήταν ένας από τους καλύτερους θεωρητικούς μαθηματικούς της γενιάς του είναι είναι πλέον ασήμαντο. Ο Κατσίνσκι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε ομοσπονδιακή φυλακή.

6. Judit Polgar: IQ score: 170

Σαν παιδί, η Polgar νικούσε την οικογένεια και τους φίλους της χωρίς καν να κοιτάζει το σκάκι. Σήμερα, η Polgar είναι η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει τις περισσότερες παρτίδες στο σκάκι. Έχει κερδίσει 9 πρώην πρωταθλητές κόσμου και έχει ταξινομηθεί μέχρι και στην 8η θέση στον κόσμο στο σκάκι. Εν ολίγοις, η Polgar είναι η ισχυρότερη γυναίκα παίκτρια όλων των εποχών. 

 

5. Blaise Pascal: IQ: 195

Blaise Pascal (19 Ιουν του 1623 - 19 Αυγ του 1662). Ο πατέρας του είχε κάποιες παράξενες απόψεις. Αποφάσισε πως ο γιος του, δεν έπρεπε να διδαχτεί μαθηματικά πριν από τα 15 του χρόνια, και γι' αυτό τον λόγο απομάκρυνε κάθε είδους μαθηματικό εγχειρίδιο από το σπίτι. Όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να εξάψει την περιέργεια του νεαρού Μπλεζ για το απαγορευμένο αντικείμενο. Έτσι ο Πασκάλ άρχισε να μελετά γεωμετρία σε ηλικία δώδεκα ετών. Ανακάλυψε μόνος του ότι το άθροισμα των γωνιών ενός τριγώνου ισούται με δύο ορθές γωνίες και όταν ο πατέρας του, είδε τα επιτεύγματα του γιου του, εντυπωσιάστηκε τόσο ώστε να αποφασίσει να άρει την απόφασή του, και να επιτρέψει στο γιο τη μελέτη μαθηματικών κειμένων.  Στα 16 του χρόνια ο Πασκάλ ανέπτυξε σε μια πραγματεία περί κωνικών τομών το θεώρημα που φέρει το όνομά του.
 

4. Kim Ung-Yong: IQ: 210

Ο Κορεάτης Κιμ Γιονγκ-Ung (γεν. 1963) καταγράφηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο με το «υψηλότερο IQ". Ο Ung-Yong ήταν σε θέση να λύσει περίπλοκες εξισώσεις για την ιαπωνική τηλεόραση. Ο Ung-Yong έγινε διδάκτορας  στη Φυσική στο Colorado State University στην ηλικία των 15 ετών.  Σήμερα, κατοικεί στην πατρίδα του τη Νότια Κορέα και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. 

3. Terrence Tao: IQ: 211

Γεννημένος το 1975, Ο Τάο είχε κλίση στη βασική αριθμητική, καθώς και στα Αγγλικά από την ηλικία των 2 ετών. Έως τα 5 του, ο Τάο έλυνε πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις. Στην ηλικία των 12 συμμετείχε  στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Στα 24 του, είχε γίνει καθηγητής στο UCLA.

2. William James Sidis: IQ: 275

Ο William James Sidis γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1898. Φημολογείται ότι το IQ του Sidis «είχε μετρηθεί μεταξύ 250-300 (πάνω από οποιοδήποτε ορισμό της λέξης  ιδιοφυΐας). Ο Sidis θεωρήθηκε συχνά περιθωριακός κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αποσύρθηκε από τον ακαδημαϊκό κόσμο σε νεαρή ηλικία. Είχε γράψει πολλές επιστημονικές εργασίες με ψευδώνυμα και είχε εργαστεί πάνω στις μαύρες τρύπες.

1. Gregory Smith: IQ: 200+

Γεννημένος το 1990, ο Γκρέγκορι Σμιθ μπορούσε να διαβάζει από την ηλικία των δύο ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μπορεί αν είναι ιδιοφυΐα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Γκρέγκορι. 
Όταν δεν μελετάει, ταξιδεύει τον κόσμο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώματα των ανηλίκων. 
Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. 
Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης. 
Το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι... πήρε το δίπλωμα οδήγησης.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου