Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το πρώτο “σχολείο” σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη!

Ένα σχολείο αφιερωμένο στο σεξ λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη Βιέννη… με μαθήματα τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά! Μπορεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να λείπει από τις τάξεις της Ευρώπης, αλλά το Αυστριακό International School of Sex (AISOS) ανατρέπει τα δεδομένα, διχάζει και «σπάει» κάθε ταμπού. Σκοπός του σχολείου, σύμφωνα με τη διευθύντρια Ylva Maria Thompson, είναι να διδαχθούν οι μαθητές πως μπορούν να γίνουν καλύτεροι εραστές… πέρα από την εκπαίδευση του μυαλού, των μυών και της φυσικής κατάστασης. Αρκεί να έχουν κλείσει τα 16 έτη ηλικίας και μπορούν να στείλουν την αίτηση τους!

Μαθήματα, όπως η ιστορία του σεξ και οι σεξουαλικές σύγχρονες θεωρίες είναι μερικά από αυτά που παρακολουθούν οι μαθητές που θέλουν να γίνουν “master” του έρωτα, πληρώνοντας το εξάμηνο περίπου € 1.400. Το πρώτο εξάμηνο του AISOS αποτελείται από 5 βασικά μαθήματα και 3 ειδικά ταχύρυθμα σεμινάρια, ενώ παράλληλα το σχολείο προσφέρει  διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο και 3 γεύματα την ημέρα. Παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται μουσικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές και νύχτες των φοιτητών. Τα μαθήματα γίνονται στα γερμανικά, αλλά οι διαλέξεις διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα. Πέρα, όμως, από τα events, η εναλλακτική προσφορά του σχολείου του σεξ είναι… η δωρεάν διανομή αντισυλληπτικών!

Οι μαθητές ζουν σε ένα μικτό κοιτώνα, εκεί όπου «ασκούν» το πρακτικό μέρος των μαθημάτων τους, ώστε να περάσουν στις εξετάσεις. Ο νέος διευθυντής του σχολείου δηλώνει: «Ο πυρήνας της εκπαίδευσης μας δεν είναι το θεωρητικό, αλλά το πρακτικό κομμάτι. Δίνουμε έμφαση στις θέσεις των εραστών, την τεχνική και τα ανατομικά στοιχεία».  

Ωστόσο, το σχολείο έχει διχάσει την Αυστρία σε δυο μέρη, αφού πολλά κανάλια της τηλεόρασης έχουν απαγορεύσει το trailer του σχολείου, το οποίο δείχνει ένα ζευγάρι να εξασκείται στην τέχνη του έρωτα. Πάντως, το σχολείο λειτουργεί κανονικά, εδώ και ενάμιση χρόνο… και οι τάξεις του είναι γεμάτες με μαθητές διάφορων ηλικιών!

Πηγή:  flowmagazine.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου