Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr – Εθνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου – φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, με είσοδο ελεύθερη.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δασκάλους και γονείς και έχει στόχο να ενημερώσει για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας με τον ίδιο τίτλο σε 10 ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση, γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα και μουσική, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη.  Μέσα από τέσσερις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με την ορολογία και τις θεμελιώδεις αρχές του, μαθαίνοντας πώς να προφυλάσσονται από τις τυχόν κακόβουλες ενέργειες τρίτων.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου