Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Φτιάξτε ένα Σχολείο στο Σύννεφο»

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, είδα σήμερα την ομιλία του Σουγκάτα Μίτρα και πραγματικά συγκινήθηκα. Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι εμπνευσμένοι άνθρωποι; Άξια ο Ινδός εκπαιδευτικός ερευνητής απέσπασε το βραβείο TED 2013 του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και μακάρι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. 

 

Το πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάστηκε ονομαζόταν «Η Τρύπα στον Τοίχο» και ξεκίνησε σύμφωνα με την αφήγησή του σαν ένα απλό πείραμα: έκανε μια τρύπα στον τοίχο της εταιρείας που δούλευε και τοποθέτησε εκεί έναν υπολογιστή στην αγγλική γλώσσα και σε ύψος που να τον φτάνουν τα παιδιά της γειτονικής φτωχογειτονιάς. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Συνέχισε το πείραμά του με επιμονή ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ινδίας με δεδομένα όλο και πιο δύσκολα. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Ο ίδιος ονομάζει το θαύμα που περιγράφει στο βίντεο Αυτο-οργανωμένα Περιβάλλοντα Μάθησης (ή SOLE).

 

Στην ομιλία του λέει: "Αν δώσουμε περιθώρια αυτο-οργάνωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τότε η μάθηση αναδύεται. Δεν είναι να κάνουμε τη μάθηση να συμβεί. Είναι να της επιτρέψουμε να συμβεί".

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

 


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου