Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανατροπή για 10.000 εκπαιδευτικούς - εφημ. ΕΘΝΟΣ



Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει σήμερα τη συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών για τις σαρωτικού χαρακτήρα αλλαγές που επέρχονται στο εργασιακό καθεστώς 10.000 καθηγητών. Τους 2.000 φτάνουν αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επειδή καταργούνται δεκάδες ειδικότητες. Για άλλους 8.000 έχει αποφασιστεί η μετάταξη.
 

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται 2.000 καθηγητές εξαιτίας κατάργησης δεκάδων ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια και στις σχολές όλης της χώρας, ενώ 8.000 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη νέα σχολική χρονιά.
 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, από τις περίπου 8.000 μετατάξεις, οι 4.933 θα είναι από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και αφορούν ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Ακόμη, 472 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων θα πάνε σε διοικητικές θέσεις, ενώ 2.500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής αλλά και περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας καθώς και των δημοσίων ΙΕΚ. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα προέλθει από άλλες υπηρεσίες που βρίσκονται αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αλλά και από καθηγητές που θα πλεονάζουν στις σχολικές μονάδες.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου