Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Θεσπίστηκε βραβείο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Την έγκριση ειδικού βραβείου και χορηγιών για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στις 15-17 Νοεμβρίου στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Όπως επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεσπίζει αυτό το βραβείο για να επιβραβεύσει τις ομάδες αυτές των μαθητών για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, θεωρώντας πως προσδίδει σημαντική αξία στην Περιφέρειά μας η εν λόγω διάκριση, αφού είναι γεγονός ευρείας απήχησης, ενώ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

«Η διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη λειτουργία σχολείου αλλά και η προσπάθεια των μαθητών μας πρέπει να βρει τη στήριξη της πολιτείας για την ενθάρρυνσή της και τη συνέχειά της» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας. 


Παράλληλα αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ (1.000,00 ευρώ για κάθε μαθητή), για την επιβράβευση του κάθε μαθητή που αντιστοιχεί στην πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου του για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, ενώ εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών τα χρήματα για τα έξοδα και των έξι μαθητών καθώς και του προπονητή τους.
Οι χορηγίες που εξασφαλίστηκαν είναι από: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΒΟΞΑ ΑΒΕΕ, ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων, Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ, MED FRIGO, Friesland Campina Hellas ΑΕΒΕ, Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ, ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου