Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Από το Παιδείας στα υπουργεία Εμπορίου και Εργασίας τα ιδιωτικά σχολεία

Με το καινούριο νομοσχέδιο, λοιπόν, και με την εγκύκλιό του Φ.18/93893/Δ5, 12-07-2013, με τίτλο «εφαρμογή των διατάξεων της ΠΥΣ 6/28-02-2012 (Α,38)», που φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννας Χρήστου, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τα ιδιωτικά σχολεία στο υπουργείο Εργασίας. 

Και από δω και πέρα, λέει, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με όλους τους άλλους ιδιωτικούς υπάλληλους. Και ποιος χαίρεται τώρα; Για την ακρίβεια ποιος χοροπηδάει από τη χαρά του; Μα οι ιδιοκτήτες των σχολείων φυσικά.

Γιατί τώρα θα απολύουν όποτε θέλουν με την ελάχιστη αποζημίωση. Θα προσλαμβάνουν νέους με το φθηνότερο μισθό και δεν θα τους ελέγχει και κανένας πλέον ως προς τις προϋποθέσεις της λειτουργίας τους, αν τους έλεγχε ποτέ...

Για όλα αυτά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) προειδοποιεί ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ήδη προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ επέκρινε και το αρμόδιο ως σήμερα υπουργείο Παιδείας, για τη στάση του και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι ο κλάδος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο «μετά τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου