Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

O Ροδίτης μαθητής Σταύρος Ευθυμίου κατάκτησε χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

Διαβάζω για το συγκεκριμένο μαθητή στο rodosreport.gr: 


Ο απόφοιτος μαθητής Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Σταύρος Ευθυμίου του Σάββα και της Φαίδρας, πριν από λίγες ημέρες πέτυχε σημαντικότατη διάκριση σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε από τις 7-15 Ιουλίου 2013 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές τόσο στην ευρύτητα και δυσκολία των θεωρητικών θεμάτων, όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων, αλλά και στον περιορισμένο αριθμό των βραβευομένων με μετάλλια σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλου ανταγωνισμού των καλύτερων μαθητών στη Φυσική από όλο τον κόσμο.

Ο Σταύρος Ευθυμίου γεννήθηκε και κατοικεί στα Κοσκινού της Ρόδου. Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά. Έδειχνε έντονα την κλίση του προς τον κόσμο των επιστημών. Φοιτά -από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους- στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» όπου και πρωτεύει, αφού συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Ο Σταύρος Ευθυμίου πριν από μερικούς μήνες είχε πετύχει τη μέγιστη διάκριση (1η θέση) στη δεύτερη και τελευταία φάση του 23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής και κατόρθωσε να είναι μέλος της Εθνικής μας Ομάδας Φυσικής.

Επισημαίνεται  ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο παραπάνω μαθητής διακρίθηκε σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής. Ο Σταύρος Ευθυμίου ως μαθητής της Α΄ Λυκείου είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2011. Επίσης, ο Σταύρος Ευθυμίου ως μαθητής της Β΄ Λυκείου είχε προκριθεί από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Φυσικής 2012 και πέτυχε να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Φυσικής. Ο Σταύρος εκπροσώπησε τη χώρα μας λαμβάνοντας μέρος στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία.

Εγώ τι να πω μπροστά στο μεγαλείο αυτού του μαθητή. ΜΠΡΑΒΟ, ΣΤΑΥΡΟ!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου