Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησαν από χτες 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για τα Δωρεάν Φροντιστήρια για οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα. Αναστασία Παπαντωνοπούλου γνωστοποιεί ότι ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών». Η κατάθεση των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι 10 Σεπτέμβρη.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης μας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.



Το πρόγραμμα  στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται  παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν δεν έχουν καμία οικονομική απολαβή, ενώ ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης – εδώ και 15 χρόνια που λειτουργεί το Πρόγραμμα - είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
-Φορολογική δήλωση 2013 ή εκκαθαριστικό και Ε9
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων
-Αστυνομική Ταυτότητα
-Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας
-Κάρτα ανεργίας γονέων
-Απόδειξη καταβολής ενοικίου ή φωτοτυπία συμβολαίου
-Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών
-Οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου καταθέτουν φωτοτυπία της κάρτας δικαιούχου
(Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού – Γούναρη 76, 3ος όροφος, 09:00-13:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390961 και 2610-390969 Βάλια Αλεξανδρίδη-Κοινωνική Λειτουργός).

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου