Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στρατιωτική εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο


Στο Νηπιαγωγείο Albert, στην Ταϊτσούνγκ, της Ταϊβάν, τα παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών φορούν ρούχα καμουφλάζ και παίρνουν μέρος σε ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα ασκήσεων ειδικά διαμορφωμένο γι' αυτά.

Για μία έως δύο ώρες την ημέρα, τα παιδιά στο νηπιαγωγείο
Albert συμμετέχουν σε μια σειρά από σωματικές ασκήσεις εμπνευσμένες από στρατιωτικές ασκήσεις. Η διεθύντρια Fong Yun πιστεύει ότι τα Ταϊβανεζάκια στερούνται εμπιστοσύνης και θάρρους σε σύγκριση με νέους από άλλες χώρες, γι' αυτό συνεργάστηκε πάνω από 10 χρόνια με τον καθηγητή παιδιατρικής Chen Yi-Hsin και ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα από συνδυασμένες στρατιωτικές ασκήσεις και γυμναστική, για να ενισχύσει τη σωματική και ψυχική τους δύναμη . Η Yun πιστεύει ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσή της θα βοηθήσει τους μαθητές να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, όπως στις σκληρές εισαγωγικές εξετάσεις του κολεγίου, στο κυνήγι των θέσεων εργασίας, ακόμη και στο γάμο.  




Πολλοί Ταϊβανέζοι γονείς φαίνεται να συμμερίζονται τις πεποιθήσεις της, αφού όλα τα τμήματα στο Νηπιαγωγείο Albert είναι γεμάτα και οι γονείς ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο πάνω από μισή ώρα, μόνο και μόνο για να φέρουν τα παιδιά τους εδώ. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, κάνουν κατακόρυφους, κωλοτούμπες, περπατούν με τα χέρια και ένα σωρό άλλες ασκήσεις που κάνουν και οι πεζοναύτες.  Για να αποφοιτήσουν μάλιστα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν κατακτήσει το σύνολο των ασκήσεων περνώντας ένα δύσκολο τεστ.



Στα περισσότερα από τα παιδιά τους αρέσει να εξασκούνται και περήφανα επιδεικνύουν τους μώλωπες, τους κάλους και τις γρατζουνιές που αποκτούν κατά την εκπαίδευση. Βέβαια ορισμένες εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές οι δύσκολες μέθοδοι πάνω στα παιδιά. Φοβούνται ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή τους ή να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, η Fong Yun ισχυρίζεται ότι οι ασκήσεις βοηθούν τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική ανάπτυξη και δεδομένου ότι διεξάγονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ελάχιστος.

Στην Κίνα, ο αγώνας για την επιτυχία είναι πολύ ανταγωνιστικός, και οι γονείς φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πάρουν προβάδισμα στη ζωή, ακόμα και αν αυτό φαίνεται αρκετά ακραίο

 

Πηγή: reuters
 Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου