Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

2η μέρα; Φτιάξτε ταΐστρες για τους μικρούς ιπτάμενους φίλους του σχολείου

Μια ωραία δημιουργική ιδέα για τη δεύτερη ημέρα δηλ. την επομένη του Αγιασμού. Η κατασκευή μιας ταΐστρας για τα πουλάκια που πετούν στην αυλή του σχολείου. Είναι πάρα πολύ απλή και μπορεί να κατασκευαστεί από τους μαθητές σε ζευγάρια. Μπορείτε να ζητήσετε τα υλικά αύριο, την ημέρα του αγιασμού. Θα χρειαστείτε: ρολά από χαρτί υγείας, καναβούρι, ένα κεσεδάκι βιτάμ, σχοινάκι, ξυλάκια ή παλιές ξυλομπογιές. 


Κάνετε δύο τρύπες στο επάνω μέρος του ρολού για να περάσετε το σχοινάκι που θα το κρεμάσετε. Κάνετε τέσσερις τρύπες σταυρωτά στο κάτω μέρος του ρολού και περνάτε τα ξυλάκια ή τις ξυλομπογιές για να μπορούν να κάθονται τα πουλάκια. Απλώνετε στο ρολό το βιτάμ. Βάζετε σε ένα δίσκο το καναβούρι και κυλάτε το ρολό μέχρι να κολλήσει επάνω του μπόλικη ποσότητα. Περνάτε τα ξυλάκια και το σχοινάκι και έτοιμη η ταΐστρα. Την κρεμάτε έξω από το παράθυρο της τάξης ή στα δέντρα της αυλής του σχολείου.


Επιπλέον εργασία: Αναθέτετε στο ζευγάρι που την κατασκεύασε να παρατηρήσει τα πουλάκια που θα μαζευτούν σε αυτή, να τα φωτογραφίσει και να φτιάξει μία εργασία σχετική με το είδος τους. 

Πηγή φωτογραφιών: mommygaga.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου