Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

'Ανεργοι σε θέσεις φυλάκων στα σχολεία

"Προωθείται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, η πρόσληψη 3.800 ανέργων, οι οποίοι πρόκειται να εργαστούν ως επιστάτες σε σχολεία ειδικής αγωγής, δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για την αξιοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη φύλαξης των σχολείων την προσεχή σχολική χρονιά.

Ο τρόπος μοριοδότησης με βάση τον χρόνο ανεργίας και άλλα κοινωνικά κριτήρια καθορίζεται από τον ΟΑΕΔ, ενώ η περιγραφή του προφίλ εργασίας θα καθοριστεί από το υπουργείο Παιδείας.

Οι επιστάτες θα αναλάβουν τη φύλαξη του χώρου των σχολικών μονάδων και θα έχουν υποβοητικό ρόλο στην επίβλεψη των μαθητών κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων, μετά την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων. Θα προκριθούν οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και Τεχνικών Σχολών και ακολουθούν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Λόγω της φύσεως της εργασίας, αποκλείονται όσοι έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα.".

Tώρα εγώ αναρωτιέμαι, οι σχολικοί φύλακες που απέλυσε προχτές δεν ήταν αρκετά όμορφοι ή ήταν ακριβότεροι; Οι καινούριοι θα πληρώνονται από τα ΕΣΠΑ με την ώρα;

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου