Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ των αιρετών μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι πρωτοφανείς και κωμικοτραγικές καταστάσεις που καταγγείλαμε με την ανακοίνωσή μας στις 3-9-2013 συνεχίζονται στο Υπουργείο Παιδείας.


Όπως γνωρίζετε είχε ορισθεί Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) για τις 3-9-2013, προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Το Συμβούλιο εκείνο ανεβλήθη για την Πέμπτη 5-9-2013, προκειμένου να «επικαιροποιηθούν» τα κενά. Στη συνέχεια και το Συμβούλιο της Πέμπτης ανεβλήθη για σήμερα Παρασκευή 6-9-2013.

Τα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης είναι συνολικά 5.222.
Συγκεκριμένα:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ      ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΠΕ70                          1750
ΠΕ60                          1280
ΠΕ06                          1004
ΠΕ11                            432
ΠΕ16                            756
ΣΥΝΟΛΟ                   5.222

Μετά από 5 ώρες αναμονής η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας ακόμη δεν έχει καταθέσει τα κενά στο Συμβούλιο, τα οποία εξακολουθούν να «μαγειρεύονται στον 3ο όροφο του Υπ. Παιδείας. Είναι προφανές ότι θέλουν να δώσουν ελάχιστες αποσπάσεις.


Απαιτήσαμε οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και αυτό δεν έγινε αποδεκτό.


Ύστερα απ΄ αυτή την εξέλιξη, και με βάση την απόφαση της ΔΟΕ της 3ης Σεπτέμβρη 2013 αποχωρήσαμε από το ΚΥΣΠΕ γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την απαράδεκτη αυτή διαδικασία .
Καταγγέλλουμε σ΄ όλους τους συναδέλφους, τα όσα απαράδεκτα , πρωτόγνωρα και πρωτοφανή συμβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας και καλούμε τη Δ.Ο.Ε να παρέμβει άμεσα προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης

Αιρετοί ΚΥΣΠΕ
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν, ας μην εμπαίζουμε ο ένας τον άλλον... Αυτό το Υπουργείο Παιδείας ανήκει στην κυβέρνησή μας. Την κυβέρνηση αυτή στηρίζουν δυο κόμματα, Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Παληγιάννης ανήκει στη ΝΔ και ο κύριος Μπράτης ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Και τους δυο τους ψηφίσαμε εμείς και τους κάναμε αιρετούς... Αυτοί οι κύριοι από τη μια μεριά στηρίζουν τα κόμματά τους και από την άλλη "μάχονται" για το "συμφέρον" μας ενάντια σ' αυτά τα κόμματα!!! Αν αυτό δεν είναι το "θέατρο του παραλόγου", τότε... Η υποκρισία λοιπόν περισσεύει. Ας μας πούνε αν θα πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση ή όχι και τότε ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή