Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΡΑ: Επιτήδειοι έχουν στήσει "αλυσίδα" .. κυλικείων και τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη

Χοντρό παιχνίδι παίζεται τους τελευταίους μήνες στο χώρο της μίσθωσης των κυλικείων σε σχολεία της Πάτρας τα οποία έχουν μετατραπεί σε περιζήτητα φιλέτα.
Το χειρότερο όλων είναι πως συγκεκριμένα πρόσωπα εκμεταλλευόμενα θέσεις και καταστάσεις έχουν κατορθώσει να μετατρέψουν την ιστορία της μίσθωσης σε δική τους υπόθεση στήνοντας σκηνικό δημιουργίας άτυπης ‘αλυσίδας.
Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις πίσω από την μίσθωση περισσοτέρων του ενός κυλικείων (το ίδιο άτομο έχει τρία και τέσσερα κυλικεία σχολείων) βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα τα οποία με την βοήθεια παρένθετων προσώπων έχουν καταφέρει να τα πάρουν στα χέρια τους. 

Το κόλπο
Για να επιτύχουν τον στόχο τους βάζουν συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα που τους έχουν εμπιστοσύνη και συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, κτυπώντας μάλιστα σε υψηλές τιμές και στη συνέχεια αφού πετάξουν έξω τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους αποσύρονται αφήνοντας στο παιχνίδι που έχει δώσει την χαμηλότερη προσφορά. 

Η φάμπρικα είναι γνωστή τόσο στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η δυσκολία για την αποκάλυψή της βρίσκεται στην «έλλειψη» αποδείξεων. 


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο «Βασίλειο» της ενοικίασης σχολικών κυλικείων αυτή που αφορά στη μίσθωση τριών κυλικείων από το ίδιο άτομο καθώς το ένα είναι μισθωμένο από αυτόν, το δεύτερο από τη γυναίκα του και το τρίτο από άλλο συγγενικό του πρόσωπο.

Ασύλληπτα ποσά
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και σε επίπεδο τιμήματος καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κυλικείο σε σχολείο της Πάτρας νοικιάστηκε έναντι ποσού το οποίο αγγίζει τα 1380 ευρώ μηνιαίως ενώ μαζί με την εισφορά του ιδιοκτήτη στο ΤΕΒΕ θα εκτιναχθεί στα 1700 με 1800 ευρώ.
Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως αυτό το τίμημα αφορά ένα σχολείο που διαθέτει 230 μαθητές οι οποίοι με το ζόρι διαθέτουν λίγα λεπτά πλέον για ν' αγοράσουν έστω κι΄ ένα κουλούρι. 

Αυτές οι διαπιστώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα κέρδη προέρχονται μέσα από συμφωνίες με προμηθευτές αλλά και τη διάθεση προϊόντων των οποίων η κατανάλωση από μαθητές απαγορεύεται. 

Πηγή: dete.gr 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου