Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα θα σας μιλήσω για το book4book4.gr

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, σήμερα θα σας μιλήσω για την πλατφόρμα book4book4.gr. 
Κατά πρώτον είναι μια πάρα πολύ ωραία ιδέα. 
Κατά δεύτερον υλοποιήθηκε από μια ομάδα νέων παιδιών που όπως φαίνεται είναι γεμάτα δημιουργικότητα, ταλέντα και όνειρα.
Κατά τρίτον και κυριότερο, η δουλειά τους διακρίθηκε στο πλαίσιo του διαγωνισμού World Summit Youth Award ανάμεσα σε 2000 συμμετέχοντες νέους από 147 κράτη-μέλη του ΟΗΕ που υπέβαλαν φέτος τα έργα τους ως υποψήφια για τα βραβεία στις έξι κατηγορίες του διαγωνισμού!

Και εξηγούμαι περί τίνος πρόκειται: Το  book4book4.gr είναι μία πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Με την πλατφόρμα αυτή επιδιώκεται μέσω της τεχνολογίας να ενισχυθεί η δραστηριότητα των μαθητών στα πλαίσια μίας κοινότητας πολιτών η οποία ενεργεί χωρίς τη συνδρομή του κράτους ή τρίτων. Ο ιστοχώρος είναι ανοιχτός σε όσους θέλουν να μοιραστούν ή να ζητήσουν σχολικά βιβλία, ενώ ενθαρρύνει και τη δημιουργία συναντήσεων (events) μαζικής ανταλλαγής. Ο καθένας μπορεί λοιπόν εύκολα να κάνει την εγγραφή του και να χαρίσει ή να ζητήσει βιβλία. Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2012, το book4book.gr έχει συγκεντρώσει 488 χρήστες (συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών στην αγγλική έκδοση), έχουν γίνει 827 posts αναζήτησης ή προσφοράς βιβλίων, σε 28 σελίδες και 24 κατηγορίες, ενώ έχουν αναφερθεί 26 events (οργανώσεις συναντήσεων).


Η ομάδα των νεαρών δημιουργών αποτελείται από την Κάσση, τον Σωτήρη, τη Ντόρα, τον Φώτη και τον Κώστα. Η Κάσση Παπασωτηρίου, μία εκ των ιδρυτών της διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής βιβλίων θα ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα στα τέλη Οκτωβρίου για να τιμηθεί στο WSYA WINNERS’ EVENT, στα πλαίσια του παγκόσμιου συνεδρίου WSA Global Congress. Εκεί θα βραβευτεί στα πλαίσια του διαγωνισμού World Summit Youth Award.

Ο διαγωνισμός World Summit Youth Award είναι παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που συγκεντρώνει νέους προγραμματιστές και επιχειρηματίες του διαδικτύου -κάτω των 30 ετών- που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να συνεισφέρουν σε σημαντικούς στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ όπως η καταπολέμηση της πείνας, η προστασία του περιβάλλοντος,  η εκπαίδευση για όλους κλπ.

Εμείς δεν έχουμε παρά να δώσουμε στα παιδιά αυτά τα συγχαρητήριά μας. Άντε και εις ανώτερα!

Πηγές: http://www.sch.gr, http://www.book4book.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου