Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολείο προσέλαβε εταιρεία για να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις των μαθητών του στα social media!

Μα πόσο πιο μπροστά είναι οι Αμερικάνοι, οέο; Και τα σχολεία τους έχουν λεφτά κάργα, όχι σαν κι εμάς που κόβουμε από παντού. Τώρα σαν να μου φαίνεται ότι δεν ξέρουν πού να τα βάλουν και κάνουν κάτι κουλά σαν αυτό που διάβασα σήμερα στο greekinformatics.gr. 

Σχολικό συγκρότημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, λέει,  προσέλαβε την εταιρεία Geo Listening, για να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις και τη δραστηριότητα των μαθητών του στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Η Geo Listening υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα με το οποίο καταγράφεται η συμπεριφορά των ατόμων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου που αριθμεί περίπου 14.000 μαθητές, ώστε να εντοπιστούν και να προβλεφθούν φαινόμενα κατάθλιψης, κακοποίησης, βανδαλισμού, ναρκωτικών ή ακόμα και μίσους.

Η Geo Listening θα αναφέρει καθημερινά στο σχολείο και τους καθηγητές σχετικές αναφορές για τις δραστηριότητες των μαθητών. Η συμφωνία μεταξύ του σχολικού συγκροτήματος και της εταιρείας Geo Listening ανέρχεται στα 40.500 δολάρια.

Η Geo Listening αναφέρει, σε μορφή σλόγκαν, ότι οι μαθητές «ποστάρουν» στα social networks απευθείας από το campus του σχολείου, από τους η/υ ή τα κινητά τους τηλέφωνα και οι εκπαιδευτικοί τους πρέπει να είναι υπεύθυνοι για αυτές τις πληροφορίες που διακινούνται ή δημοσιοποιούνται. Η Geo Listening αναμένει να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με περίπου 3000 σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Ζήτω ο μεγάλος αδερφός.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου