Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή ψωμιού - Νικητές διαγωνισμού

Η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας
άφησε την πιο γλυκιά γεύση

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Με την πιο γλυκιά γεύση έκλεισε το εορταστικό τριήμερο που διοργάνωσε για πρώτη φορά και με τεράστια επιτυχία η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας, μια συντεχνία που δημιουργήθηκε το 1917 και ακολουθεί σταθερά τη δυναμική της πορεία.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ (28-29-30/9/2013) αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, το Μουσείο ΨΩΜΙΟΥ δέχτηκε χιλιάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες, ο μαθητικός αρτοδιαγωνισμός συγκέντρωσε κοντά 800 συμμετοχές και το υπαίθριο εργαστήριο χάριζε πρωί-απόγευμα θέαμα, μυρωδιές και γεύσεις φρεσκοζυμωμένου-φρεσκοψημένου ψωμιού. Τα εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά δρώμενα για παιδιά πλημμύρισαν γελάκια και χαμόγελα την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη στην ατμόσφαιρα τη βραδιά των εγκαινίων.


Η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ κορυφώθηκε τη Δευτέρα 30/9 το πρωί γύρω στους 1000 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής φιλοξενήθηκαν στο υπαίθριο εργαστήρι, γεύτηκαν αρτοσκευάσματα, ξεναγήθηκαν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΩΜΙΟΥ και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διατροφικές συνήθειες καθώς και να συναντήσουν αγαπημένους τους αθλητές του ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ.


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Η συμμετοχή των μαθητών στο ΑΡΤΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ξεπέρασε τις 800 ζωγραφιές ενώ στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου κατατέθηκαν πολύ λιγότερες προτάσεις εκ των οποίων μόνο μία ξεχώρισε και βραβεύεται:
Η Παναγιώτα Μπαλικούρα μαθήτρια στο 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αιγίου (Β4) κερδίζει laptop.
Εξαιρετική τεχνική και ταλέντο επέδειξαν στις δημιουργίες τους οι εξής μαθητές δημοτικών σχολείων:
O Χρήστος Φλωρόπουλος από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού (Ε') κερδίζει επίσης laptop ενώ οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης Νικολία Δημακοπούλου (Ε΄) και Θεοδώρα Λουκοπούλου (ΣΤ΄) κερδίζουν από ένα tablet.


Έπαινο παίρνουν οι μαθητές που ζωγράφισαν με έμπνευση και φαντασία και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο (με αλφαβητική σειρά) :
Αλεξάνδρα Αλσίνα - 5ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Κατερίνα Δραγώνα - 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Τζίνα Καρούζου - 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Πέτρος Κολυάρδος - 3ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Βάσια Λαμπροπούλου - 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Ελευθερία Παναγοπούλου - 4ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Βάσω Ροδοπούλου - Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού
Ερίνα Σούλη - Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων
Αναστασία Χαντζέλη - Δημοτικό Σχολείο Τέμενης
Λυδία Χριστοπούλου - 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου