Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τρίπολη: Περαστικοί περπάτησαν με μάσκες για να μπουν για λίγο στην θέση των τυφλών

Μια ξεχωριστή βόλτα είχαν την δυνατότητα να κάνουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, καθώς και στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Αναλυτικότερα αρκετοί περαστικοί δέχτηκαν να βάλουν μάσκες στα μάτια τους, με την βοήθεια του κ.Αυγουλά, αντιδημάρχου στο Ίλιον και εκ γενετής τυφλό, για να περπατήσουν μαζί του και να νιώσουν για λίγο το πως ζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

r7

Αυτή η δράση μαζί με το ‘’δείπνο στο σκοτάδι’’ που πραγματοποιήθηκαν την επομένη, είχαν εμπνευστή τον κ.Αυγουλά και αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Προβλήματα Όρασης.

Ο κ.Αυγουλάς, επικεφαλής της νεολαίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών , αφού φόρεσε μαύρες μάσκες σε κάποιους περαστικούς, τους συνόδεψε σε μια σύντομη βόλτα μέσα στην πόλη. Όσοι είχαν την τύχη να λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή βόλτα, δήλωσαν μεταξύ άλλων, πως ένιωσαν πολύ περίεργα και πως επειδή δεν μπορούσαν να δουν, έδιναν περισσότερη βάση στην ακοή τους, γεγονός που τους έκανε να παρατηρήσουν ήχους που δεν είχαν προσέξει στην καθημερινότητα τους. Τέλος πολλοί δήλωσαν πως παρόλο που τα μέτρα που διένυσαν με κλειστά μάτια ήταν λίγα, τους φάνηκε σαν να είχαν περπατήσει πολύ μεγάλη απόσταση.


b88

Αξίζει να σημειωθεί πως ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του πάνω στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για τυφλούς και παρόλο που το είδε και του το επισήμαναν και οι περαστικοί, δεν μετακίνησε το όχημα του. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που πρέπει φωνάξουμε όλοι μας σε αυτόν τον συμπολίτη μας.

r5

Πηγή:  http://arkadiapress.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου