Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέα εργαστήρια στο ΟροΠαίδιο!!


-Εργαστήρι Κινουμένων Σχεδίων (για παιδιά 6-12 χρονών)
  Το εργαστήρι κινουμένων σχεδίων ξεκινά και σας περιμένουμε να γνωρίσετε έναν ξεχωριστό τρόπο έκφρασης μέσα από την πολύπλευρη διάσταση των εικαστικών .Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά παίζουν, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, συνεργάζονται, επινοούν τις δικές τους ιστορίες και τους δίνουν μορφή και κίνηση μέσα από τη δική τους αισθητική.
Ειδικότερα, τα παιδιά ασχολούνται με:
 Τεχνικές σχεδίου / τεχνικές χρωμάτων /  δημιουργία ιστορίας και σεναρίων/  γλυπτική με πλαστελίνη και πηλό / κατασκευή κινούμενης φιγούρας / τεχνικές κινουμένων σχεδίων όπως flipbook, stopmotion, δισδιάστατο, τρισδιάστατο / αξιοποίηση διάφορων υλικών τόσο εικαστικής όσο και καθημερινής χρήσης.                                                                 
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Εικονογράφος
 
 Το πρώτο εργαστήρι, προσφέρεται ως μάθημα γνωριμίας και τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους σελίδες κόμικ!
Έναρξη εργαστηρίων Παρασκευή 18/10/13 και ώρα 18:30 – 20:00.
-Εργαστήρι για εφήβους (11 χρονών και πάνω)
 Χρησιμοποιώντας τεχνικές τόσο του Θεατρικού Παιχνιδιού όσο και των Κινουμένων Σχεδίων, το εργαστήρι εφήβων αποτελεί μια  δημιουργική και παιδαγωγική δραστηριότητα που προέρχεται από τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά των συμμετεχόντων.
 Σε ένα παιδαγωγικό κλίμα που δε στηρίζεται στο σωστό και στο λάθος αλλά στην ελεύθερη έκφραση, οι έφηβοι μπορούν να αποθέσουν ένα μέρος του ψυχοσυναισθηματικού φορτίου που τους κατέχει, να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενέργειά τους, να αναπτύξουν την απαραίτητη ευαισθησία απέναντι στις τέχνες.
 Μέσα από την διαδικασία δυναμικής της ομάδας εκπληρώνεται η επιθυμία για επικοινωνία , αποδοχή και δημιουργία καθώς και η σημασία της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου, δίνοντας νέες διαστάσεις στις κοινωνικές σχέσεις και στους τρόπους πληροφόρησης.
 Το Θεατρικό Παιχνίδι και τα Κινούμενα Σχέδια συν...κινούνται, σε μια προσπάθεια να μετατρέψουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και την αντίληψη που έχει ο καθένας για τον κόσμο που μας περιβάλλει, σε κίνηση, λόγο, ρόλους, σκηνικά  δρώμενα αλλά και ήρωες, καρέ και σενάρια!
                       Υπεύθυνοι Εργαστηρίου:
Ανδριάνα Ταβαντζή, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Εικονογράφος

Το πρώτο εργαστήρι προσφέρεται ως μάθημα γνωριμίας με το Θεατρικό Παιχνίδι και τα Κινούμενα Σχέδια!
Έναρξη Εργαστηρίων: Σάββατο 19/10 και ώρα 11:30-13:30.
Πληροφορίες: ΟροΠαίδιο - Χώρος Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων, Κανακάρη 101β (Μέσα στην στοά), τηλ.: 2610 220034, 6946 573094.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου