Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συμπεράσματα από την επιμορφωτική - παιδαγωγική συνάντηση με το Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας



σχετικά με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη σύνταξη σχεδίου μαθήματος στα γνωστικά αντικείμενα της Δ΄ τάξης θα σας τα πω εγώ, καθότι εφέτος έχω Τετάρτη και ήμουν παρούσα! Και, τυχεράκηδες, θα σας τα πω χαρτί και καλαμάρι!


Λοιπόν συνάδελφοι, ο κ. Μάνεσης μας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διαφοροποιούμε τη διδασκαλία μας και να μη διστάζουμε να επιλέγουμε τους στόχους μας και τις δραστηριότητές μας ανάλογα με αυτούς που θέτουμε. Δε χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει να επιλέγουμε εκείνα που κρίνουμε εμείς ότι είναι πιο σημαντικά για την τάξη που έχουμε.  Για να κάνουμε την επιλογή αυτή θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τη σύνδεση της ύλης των μαθημάτων μεταξύ τους και της ύλης των υπόλοιπων τάξεων.

Επίσης, συνάδελφοι, το συμπέρασμα που έβγαλα από τον ευπροσήγορο όπως πάντα κ. Μάνεση, είναι ότι θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ότι τώρα είναι ο καιρός να εκμεταλλευτούμε το χρόνο του και τη διάθεσή του, να βάλουμε τις ντροπές και τους φόβους στην άκρη και να τον καλέσουμε στην τάξη, για να μας δώσει τα φώτα του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τη διδασκαλία μας. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου