Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών το Σάββατο στην Πάτρα

Έχετε κάποια ηλεκτρική συσκευή που σας χάλασε; Ετοιμάζεστε να την πετάξετε; Για μια στιγμή! Σκεφτείτε λίγο όλα αυτά τα περίεργα υλικά που περιέχονται μέσα στις ηλεκτρικές συσκευές και πού θα καταλήξουν τελικά, αν τις πετάξετε στα σκουπίδια. Κάντε στροφή και γυρίστε πίσω. Οι ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνονται. Και στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί δράση ανακύκλωσης τέτοιων συσκευών στο πάρκινγκ απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα (Γ. Καλεντζιώτη, Ακτής Δυμαίων και Παπαφλέσσα)  και στο Νοσοκομείο του Ρίου το Σάββατο 14/11 από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», με την υποστήριξη Μ.Κ.Ο. και του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων, ανάλογων δράσεων που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή, με σκοπό να καθιερωθεί η ανακύκλωση ηλεκτρικών /ηλεκτρονικών συσκευών και να γίνει θεσμός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε άχρηστη συσκευή έχετε και σας πιάνει πολύτιμο χώρο ή δεν επισκευάζεται.

ΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙΟι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι οι ακόλουθες:

·        ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:
Μεγάλες συσκευές ψύξης, Ψυγεία, Καταψύκτες, άλλες μεγάλες συσκευές , χρησιμοποιούμενες για ψύξη, διατήρηση και αποθήκευση τροφίμων, Πλυντήρια ρούχων, Στεγνωτήρια ρούχων, Πλυντήρια πιάτων, Συσκευές μαγειρικής, Ηλεκτρικές κουζίνες, Ηλεκτρικά μάτια, Φούρνοι μικροκυμάτων, άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για μαγείρεμα και άλλες επεξεργασίες τροφίμων, Ηλεκτρικές θερμάστρες, Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για θέρμανση χώρων, κρεβατιών, καθισμάτων, Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, Συσκευές κλιματισμού, άλλα είδη εξοπλισμού αερισμού, απαγωγής αερίων και κλιματισμού.

·        ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:
Ηλεκτρικές σκούπες, Σκούπες χαλιών, άλλες συσκευές καθαριότητας, Συσκευές χρησιμοποιούμενες για ράψιμο, πλέξιμο, ύφανση και άλλες κλωστοϋφαντουργικές εργασίες, Ηλεκτρικά σίδερα και άλλες συσκευές για το σιδέρωμα, το μαγγάνισμα και εν γένει τη φροντίδα των ρούχων, Φρυγανιέρες, Συσκευές τηγανίσματος (φριτέζες), Μύλοι, καφετιέρες και συσκευές ανοίγματος ή σφραγίσματος περιεκτών ή συσκευασιών, Ηλεκτρικά μαχαίρια, Συσκευές κοπής και στεγνώματος μαλλιών, βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, μασάζ και άλλες συσκευές περιποίησης του σώματος, Ρολόγια και εξοπλισμός μέτρησης, αναγραφής ή καταγραφής χρόνου, Ζυγαριές.
·        εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών,
·        φωτιστικά είδη,
·        ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων),
·        παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού,
·        ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων),
·        όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και
συσκευές αυτόματης διανομής.
 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου