Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινούν οι ξεναγήσεις μαθητών σχολείων στο Μουσείο Λαικής Τέχνης του Δήμου Πατρέων

Ξεκινούν αυτή την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων, οι ξεναγήσεις μαθητών από σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 σχολεία που αριθμούν περισσότερους από 1000 μαθητές.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων, θα υποδέχεται σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, τα σχολεία και τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Το Μουσείο - δωρεά του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών στον Δήμο Πατρέων - στεγάζεται στην αίθουσα «Χάνσεν» του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (πλατεία Κορύλλων-Ανω Πόλη), Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αναλυτικότερα διαθέτει συλλογές που αφορούν:

 
  • στην καλλιέργεια της γης και στην παρασκευή ψωμιού,
  • στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, 
  •  στην κτηνοτροφία,
  • στα αντικείμενα οικιακής χρήσης και 
  • στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό

Παρουσιάζεται επίσης, υλικό από παραδοσιακά εργαστήρια Υφαντικής, Τυπογραφεία, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο.

Τα σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στο χώρο, παρακολουθώντας και γνωρίζοντας από κοντά τα εκθέματα και την χρήση τους.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα).

Το Mουσείο θα δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη, τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, προγραμματίζονται ειδικές συναντήσεις γνωριμίας για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και σχετικά σεμινάρια.

Οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. H είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν για τους μαθητές των σχολείων, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις κατά την σχολική χρονιά 2013-14.

Πηγή: THE BEST
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου