Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Εργαστήριο δημιουργικότητας για παιδιά 5-9 ετών από την Κοινο_Τοπία


"Η εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με αφορμή την έλευση του νέου έτους οργανώνει παιδικό εργαστήριο δημιουργικότητας στον πολυχώρο της, Μαιζώνος 139 κ’ Παντανάσσης στον 4ο όροφο (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου). Το εργαστήριο στο οποίο μπορεί να συμμετάσχουν παιδιά 5–9 ετών, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση, γίνεται δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου από τις 5:30μμ-8μμ κατά τη διάρκεια του οποίου δε θα επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών των παιδιών στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί.


Το εργαστήρι παίρνοντας ως αφετηρία την καινούργια χρονιά που αρχίζει με την προσμονή και την ελπίδα ικανοποίησης όλων όσων επιθυμούμε και δε μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε θέλει να συνδέσει τον κύκλο ζωής με θετικές σκέψεις και δημιουργικές δράσεις.



 Με τίτλο ‘‘Ο χρόνος καλοδέχεται τις εποχές του’’ τα παιδιά θα προσεγγίσουν την έλευση του 2014χρησιμοποιώντας ως εργαλεία δράσης μουσικούς ήχους όπως ταμπούρλο και παραγωγή φυσικού ήχου μέσω τεχνολογίας, στοιχεία παντομίμας, δραματοποίησης και αυτοσχεδιασμού, χορού ή χορευτικής κίνησης, εκφραστικής δημιουργίας μέσω ζωγραφικής και μικροκατασκευών συνδέοντας έτσι διάφορες μορφές τέχνης με το δημιουργικό παιχνίδι.




Παράλληλα τα παιδιά θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο θεματικό άξονα (ανθρώπινες σχέσεις, προστασία της φύσης, αλληλεγγύη, κύκλος της ζωής, αλληλεξάρτηση του ανθρώπου με τα άλλα όντα που ζουν στη ΓΗ, συλλογική προσπάθεια, κατανόηση του διαφορετικού κ.α.) εκφράζοντας έτσι και τα συναισθήματά τους για πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες και ιδανικά.



 Το εργαστήριο γίνεται με θεματική επιμέλεια της Ευαγγελίας Φιλιπποπούλου και Ιωάννας Τσεντούρου και την εθελοντική προσφορά των δασκάλων και νηπιαγωγών Αίγλη Θεοχάρους, Αμαλίας Παναγιωτοπούλου και Τέτας Σαββανή και της Χαράς Βλάχου και Γιώργου Σπηλιόπουλου στην εμψύχωση.



 Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Αίγλη Θεοχάρους καθημερινά 12-2μμ και 6-8μμ στο 6978.260548 (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου