Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μια εξαιρετική ομιλία από τον εξαιρετικό Ευγένιο Τριβιζά

Σε μια από τις καλύτερες παρουσίες στο φετινό TEDxAthens, ο Ευγένιος Τριβιζάς μίλησε για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πως το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. Μίλησε επίσης για το πώς ένα παιδί με τα μάτια της φαντασίας του είναι ικανό να βρει πάνω από 100 χρήσεις ενός συνδετήρα. Ενώ ένας ενήλικας δεν είναι σε θέση παρά να βρει μόνο μία, εκείνη για την οποία έχει κατασκευαστεί και άντε άλλη μία, να ανοίγει κλειδιαριές!

Καθισμένος στην αναπαυτική του πολυθρόνα, αν και προτιμούσε καναπέ, επισήμανε τρία πράγματα:
"Η φαντασία έχει άμεση σχέση με την τεχνολογική πρόοδο, με την επιστημονική σκέψη και ζητούμενο σήμερα, την οικονομική ανάπτυξη"
"Τα παιδιά μπαίνουν στην εκπαίδευση με φουλ φαντασία και μετά απο λίγο η φαντασία τους λιμοκτονεί!" 
Και στη φράση του Αϊνστάιν "Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα διαβάστε τους παραμύθια, αν θέλετε να γίνουν ακόμη πιο έξυπνα, διαβάστε τους ... ακόμη περισσότερα παραμύθια!
 
Ο αγαπημένος μας παραμυθάς ήταν φέτος ένας από τους δύο ανθρώπους (ο άλλος ήταν ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης) που με τις ομιλίες τους έκαναν το κοινό της αίθουσας να σηκωθεί από τις θέσεις του για να τους χειροκροτήσει. Απολαύστε τον.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου