Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

6ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών "Πάμε σινεμά;": Τελετή απονομής βραβείων

Η Τελετή απονομής βραβείων των ταινιών του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών ''Πάμε  Σινεμά;'' θα διεξαχθεί τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του 9.84 (Τεχνόπολη, Γκάζι) από 16.30-18.30.
Η Τελετή θα προβληθεί από την Δημόσια Τηλεόραση .
Στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών ''Πάμε Σινεμά;'' συμμετέχουν 35 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας και εξωτερικού .
Την Τελετή απονομής των βραβείων θα παρουσιάσει ο ηθοποιός , Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
Τα βραβεία θα απονείμουν οι:
Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηνών,
Γιώργος Χαρβαλιάς,
Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών,
Δημήτρης Σοφιανόπουλος, Γενικός Διευθυντής
Τηλεόρασης (Δημόσια Τηλεόραση),
Φοίβη Αγγελοπούλου , Αντιπρόεδρος Ε.Κ.Κ. και Ηλίας
Φούτσης, πρόεδρος New York College.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από:
Τάκης Σπυριδάκης, σκηνοθέτης
 Ελεονόρα Ζουγανέλη, μουσικός
 Φίλιππος Πλιάτσικας  μουσικός
 Γιώργος Ζώης σκηνοθέτης
 Γιάννης Στάγκογλου ηθοποιός
Αθηνά Παππά, ηθοποιός,
Εύη Δαελή, ηθοποιός, και
Νόρα Ράλλη, δημοσιογράφος
Στην Τελετή Απονομής θα τραγουδήσουν η Ελεονόρα Ζουγανέλη και ο Φίλιππος Πλιάτσικας και συμμετέχουν με δηλώσεις τους οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παναγιώτης Γιαννάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Δημήτρης Μενούνος, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κατερίνα Παπαδάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος , Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Φιλιππίδης και ο Σταμάτης Φασουλής .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Tο Πάμε Σινεμά;  ολοκληρώνει κάθε χρόνο τη δραστηριότητά του με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Mαθητικών Tαινιών Πάμε Σινεμά;  στο οποίο προβάλονται όλες οι ταινίες που έχουν γυρίσει οι μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος. Eτσι, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές –αλλά και σε όλο τον κόσμο– να δουν τα έργα τους στο χώρο όπου αξιωματικά ανήκουν: στη μεγάλη οθόνη. Tο Φεστιβάλ πραγματοποιείται ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, στις πρωτεύουσες των περιφερειών που έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα. H μεγάλη στιγμή αυτής της  γιορτής είναι η Tελετή Aπονομής των Bραβείων, η οποία πραγματοποιείται, την ίδια μέρα και ώρα, σε όλες τις πόλεις που έγινε το Φεστιβάλ, αμέσως μετά την προβολή των ταινιών. H καινοτομία αυτής της τελετής είναι ότι, ενώ είναι μία, γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές αίθουσες. Oι αίθουσες αυτές είναι συνδεδεμένες δορυφορικά μεταξύ τους και οι θεατές κάθε αίθουσας παρακολουθούν και συμμετέχουν σε ό,τι συμβαίνει στις αίθουσες των άλλων πόλεων. Σε κάθε πόλη την τελετή παρουσιάζει ένας γνωστός ηθοποιός και συμμετέχει ένας τραγουδιστής. 

Πηγές:  http://www.culturenow.gr/, http://www.pamecinema.net/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου