Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ζωγραφική-χαρτοκολλητική: σκιές στο ηλιοβασίλεμα

Η τεχνική που σας προτείνω εδώ είναι αρκετά απλή και κάνει για παιδιά μεσαίων και μεγάλων τάξεων. Το κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία μπορεί να δημιουργήσει αριστουργήματα. 

Αν θέλετε να διδάξετε ζωγραφική ζητάτε από τα παιδιά να βάψουν το ηλιοβασίλεμα μαθαίνοντάς τους τους συνδυασμούς των χρωμάτων που απαιτούνται (το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε). Μπορούν να χρησιμοποιήσουν κηρομπογιές, χοντρούς μαρκαδόρους, ξυλομπογιές (τα δύο πρώτα δίνουν πιο έντονα χρώματα άρα καλύτερο αποτέλεσμα). Όταν το ηλιοβασίλεμά τους είναι έτοιμο κόβουν τις φιγούρες της σκιάς από μαύρο χαρτί γλασέ ή βελουτέ (το βελουτέ δε γυαλίζει και δίνει πιο βαθύ χρώμα, το προτείνω) και τις κολλούν επάνω. 

 Πηγή φωτό: http://splishsplashsplatterart.blogspot.gr

 Αν θέλετε να διδάξετε το κολλάζ ζητάτε από τους μαθητές να βρουν από περιοδικό ένα ηλιοβασίλεμα όσο γίνεται μεγαλύτερο (είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν μεγάλες εικόνες τέτοιες γι αυτό πρέπει να δοθεί χρόνος στους μαθητές για να βρουν την εικόνα τους). Όταν τα παιδιά βρουν την εικόνα τους προχωρούν στην κατασκευή των σκιών και την επικόλλησή τους πάνω στο φόντο όπως αυτά επιθυμούν. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου