Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014

Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι από τις 4 έως τις 10 Μαΐου και το θέμα της είναι Εκπαίδευση και Αναπηρία.

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως από τα 57 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου, το 1/3 έχουν κάποιου είδους αναπηρία.



Η Arpita από το Μπαγκλαντές (στη φωτογραφία με τους φίλους της Sajid και Konika) έχει προβλήματα όρασης και δεν έχει πάει ποτέ σχολείο. Δυστυχώς, 24 εκατομμύρια παιδιά σαν την Arpita που ζουν κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο δε μπορούν να πάνε σχολείο.

Το πρόβλημα σίγουρα είναι τεράστιο στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ωστόσο η φετινή εκστρατεία περισσότερο και πιο έντονα από κάθε άλλη φορά αγγίζει και τη χώρα μας.

Φέτος ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά όλου του κόσμου που είτε δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο είτε  η αναπηρία τους τα εμποδίζει να λαμβάνουν μια εκπαίδευση σωστή και ποιοτική, μια εκπαίδευση που δικαιούνται.

Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας με 3 απλά βήματα:


1. Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ActionAid συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την μας μέσω email (education.hellas@actionaid.org) ή fax (2109212376).

2. Περιμένετε να σας αποσταλεί ο φάκελος με το υλικό της εκστρατείας. Εφόσον έχετε συμπληρώσει τη σχετική φόρμα θα σας στείλουμε το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει: συλλογή πραγματικών ιστοριών με παιδιά από όλον τον κόσμο, οπτικοακουστικό υλικό, αφίσα για την τάξη και υποστηρικτικό υλικό για τη θεματική. Η αποστολή του υλικού θα γίνει στο τέλος Μαρτίου 2013 και είναι δωρεάν για όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν.
 

3. Ώρα για δράση! Την εβδομάδα 4-10 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να δημιουργήσετε τη δική σας αλυσίδα αλληλεγγύης!

 Δηλώσεις συμμετοχών έως 10 Μαρτίου 2014


Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου