Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Καλύτερη Ζωή» για όλους

Ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπο και για το περιβάλλον και δε σου αρέσει να μένεις άπραγος; Επισκέψου τον καινούριο κόμβο της WWF Ελλάς, «Καλύτερη Ζωή».



Πώς συνδέεται η σπατάλη τροφίμων με τον σεβασμό στη φύση και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο; Μπορεί μια έρημη γωνιά της πόλης να μεταμορφωθεί σε πόλο έλξης όλων μας και ταυτόχρονα να μας εξασφαλίσει φρέσκα λαχανικά στο οικογενειακό τραπέζι; Υπάρχει λύση που θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα το ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας και τις ανάγκες μας για θέρμανση, χωρίς να προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η αιθαλομίχλη;

Η νέα πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, «Καλύτερη Ζωή», επιδιώκει να αναδείξει έναν διαφορετικό και καλύτερο τρόπο ζωής για όλους. Μέσα από συλλογικές δράσεις, χρηστική πληροφορία, συνεργασία με πολίτες, φορείς και επιστήμονες, «ειδικές αποστολές», περιβαλλοντική εκπαίδευση και δυναμική διαδικτυακή διάδραση, ανακαλύπτουμε μαζί πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Πρόκειται για έναν κόμβο ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας, που παρέχει απτές και ουσιαστικές προτάσεις για όλους μας και μας παρακινεί για συμμετοχή σε μικρές και μεγάλες πράξεις συνεργασίας και αλληλεγγύης. Με κινητήρια δύναμη το τρίπτυχο «Οικολογικά, Οικονομικά, Συνεργατικά», το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί πάνω σε τέσσερις θεματικές: α) διατροφή, β) ζωή στην πόλη, γ) κατανάλωση, δ) ενέργεια.


Οι στόχοι του προγράμματος «Καλύτερη ζωή» είναι:
  • Να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς για ενημέρωση σε θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
    Υπολογίζεται πως αν κάποιος υλοποιήσει τα 3/4 των αποστολών που συνολικά θα αναρτηθούν στον κόμβο μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 300€ ετησίως και συνάμα να βοηθήσει σημαντικά φίλους, γνωστούς, γείτονες
  • Να παροτρυνθούν οι πολίτες να αναλάβουν μικρές ή μεγάλες δράσεις στο σπίτι, στη γειτονιά, στην πόλη.
  • Να αναδειχτούν και να συνεργαστούν φορείς και άτομα χωρίς κομματικά κριτήρια αλλά με μόνο γνώμονα την ανάγκη υιοθέτησης ενός βιώσιμου - συμμετοχικού τρόπου ζωής.
  • Να εντοπιστούν κομβικές αδυναμίες πολιτικής και στη συνέχεια να επιδιωχθούν αλλαγές σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής ή/και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στις δράσεις του κόμβου μπορούν να πάρουν μέρος και άτομα και σχολεία. Να θυμάστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου