Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

"Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα..."

Είναι ο τίτλος της νέας  ταινίας με την οποία το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  συμμετέχει και φέτος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» , 2013-14 που συνδιοργανώνουν η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης .

Μια ταινία των μαθητών της ΣΤ΄1 τάξης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τη διαφορετικότητα. (Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Μπακαστάθης Θανάσης) .

Μια ταινία που μας καλεί να μπούμε , έστω και για λίγο , στη θέση κάποιων συνανθρώπων μας που συνηθίσαμε να τους  ονομάζουμε  «διαφορετικούς» . Να  δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια , γιατί κάλλιστα θα μπορούσαμε εμείς να βρισκόμαστε  στη δική τους θέση … Άλλωστε όλοι μας είμαστε εν δυνάμει «διαφορετικοί»… καθώς η γραμμή που μας χωρίζει είναι πολύ λεπτή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει , να αισθανθεί … γιατί με την καρδιά βλέπεις καλύτερα…

Μπράβο, παιδιά! Μπράβο, δάσκαλε!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου