Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μάθετε το prezi μέσα σε ένα μάθημα

Ένα εύκολο online και δωρεάν πρόγραμμα για να δώσετε άλλον αέρα στις παρουσιάσεις. 

Πηγαίνετε στο Prezi και κάνετε sign up, δηλ. εγγραφείτε. Ζητήστε τη δωρεάν εγγραφή. Όταν την ολοκληρώσετε κάνετε login. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία των παρουσιάσεών σας. Πατήστε New Prezi και από την καρτέλα που θα εμφανιστεί μην διαλέξετε ένα έτοιμο φόντο, αλλά επιλέξτε ένα κενό prezi (start bland prezi).
 

Από την επιφάνεια που θα σας διαθέσει επιλέξτε εισαγωγή εικόνας (insert image). Το prezi τότε θα σας δώσει δύο δυνατότητες: ή να ανεβάσετε μία εικόνα από τον υπολογιστή σας ή να εισάγετε μία εικόνα από την Google. Ότι και να κάνετε από τα δύο φροντίστε η εικόνα που θα επιλέξετε να είναι μεγάλη (πλάτους τουλάχιστον 1200) και σχετική με το θέμα σας, γιατί θα την χρησιμοποιήσετε ως φόντο της παρουσίασής σας. Εισάγετε την εικόνα και μεγαλώστε την από τις γωνίες μέχρι το μέγεθος που τη χρειάζεστε. 
 



 Τώρα σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας σας πατήσετε διπλό κλικ μπορείτε να προσθέσετε κείμενο. Το κείμενό σας μπορείτε να το περικλείσετε με περιγράμματα από την επιλογή frames and arrows. Μπορείτε επίσης να γράψετε κείμενο, να εισάγετε εικόνα και να τα περικλείσετε με περίγραμμα.


 Όταν θα έχετε τελειώσει με γραψίματα, εικόνες και περιγράμματα, θα πρέπει να ορίσετε τη σειρά με την οποία θέλετε να γίνει η προβολή τους. Αυτό γίνεται με το κουμπί EDIT PATH πάνω αριστερά. Μόλις το πατήσετε το prezi θα ορίσει ως νούμερο 1 φυσικά την εικόνα του φόντου σας. Μετά κάνοντας εσείς κλικ μπορείτε να βάλετε το 2, 3, 4 κλπ. Έτσι θα ορίσετε με ποια σειρά θα παρουσιαστούν τα διάφορα σημεία της παρουσίασής σας. Κάθε φορά που θα πατάτε έναν αριθμό το prezi θα προσθέτει μια διαφάνεια στην αριστερή στήλη. Στο σημείο αυτό κάντε τρελούτσικα πράγματα. Ανακατέψτε δηλ. τους αριθμούς σας, ώστε να κάνετε το πρόγραμμα να πηγαινοέρχεται πάνω στη φωτογραφία του φόντου σας. Αυτό είναι που το κάνει και ξεχωριστό. Στο  τέλος θα πρέπει η παρουσίασή σας να γίνει κάπως έτσι:


 Ξεπατήστε το EDIT PATH για να μην μπερδεύεστε. Αν θέλετε η παρουσίασή σας να έχει μουσική μπορείτε να την προσθέσετε από το insert επιλέγοντας background musick. Όταν είστε έτοιμοι και κάνετε exit την παρουσίασή σας το prezi σας δίνει τις εξής δυνατότητες:

  1. Να απολαύσετε την παρουσιάσή σας με τα βελάκια μπρος πίσω. Το σπιτάκι σας πηγαίνει στην πρώτη φράση που γράψατε.
  2. Να μοιράσετε το λινκ σας από το share.
  3. Nα ενσωματώσετε την παρουσίασή σας στην μπλογκ ή την ιστοσελίδα σας από το ebed.
  4. Nα την ξαναεπεξεργαστείτε από το edit. 
Δοκιμάστε το prezi, θα δώσει μια νέα πνοή στις παρουσιάσεις σας. Δείτε παρακάτω μια δική μου παρουσίαση με την εργασία των μαθητών μου για την αιμοδοσία. 

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Είμαι λάτρης του prezi και εντυπωσιάστηκα πόσο θαυμάσια το θέμα καλύψατε με τα παιδιά σας το θέμα! Εξαιρετική δουλειά! Να συνεχίσετε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή