Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αυτό κι αν είναι βιωματική μάθηση

Πρωτότυπες διδασκαλίες έχουμε δει ανά τον κόσμο, αλλά αυτό ξεπερνά πραγματικά κάθε φαντασία. Σ΄αυτό το δημοτικό σχολείο οι δάσκαλοι με πολύ βιωματικό τρόπο διδάσκουν τους μαθητές πυρασφάλεια;!
 Σε ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Binzhou της Κίνας οι δάσκαλοι θεωρούν ότι η διδασκαλία της πυρασφάλειας, πρέπει να γίνεται όχι με την προσομοίωση μιας έκτακτης κατάστασης, αλλά ρίχνοντας τους μαθητές κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες.
 Σε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι μαθητές μιας τάξης του δημοτικού σχολείου, μπορείτε να δείτε ότι είναι καλυμμένοι με μπλε κουβέρτες και έχουν εντολή να περπατήσουν κάτω από φλεγόμενα σχοινιά. Ένας-ένας οι μαθητές περνάνε με τις κουβέρτες κάτω από τα φλεγόμενα σχοινιά με τις φλόγες να αφήνουν τα σημάδια επάνω τους.

Τα παιδιά φορούν πολύχρωμες φόρμες, καθώς και ένα μαύρο κράνος ασφαλείας, προκειμένου να προστατευτούν, όσο γίνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι δάσκαλοι θυμίζουν περισσότερο στρατιωτικούς καθώς είναι ντυμένοι με φόρμες παραλλαγής.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου