Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Γνωρίστε το γίγαντα γρύλο

Γνωρίστε το γίγαντα γρύλο, ίσως το πιο δυνατό έντομο στον κόσμο και ίσως το έντομο που έχει τους μεγαλύτερους όρχεις από οποιοδήποτε άλλο ζώο στον κόσμο!!!!! 


Οι γίγαντες γρύλλοι, Giant katydids (Macrolyristes corporalis),  μπορεί να φαίνονται λίγο τρομακτικοί, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ήρεμοι! Είναι το μεγαλύτερο είδος γρύλου στον κόσμο και προέρχονται από τις δασωμένες πλαγιές των βουνών της τροπικής Μαλαισίας. Το μήκος του σώματός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 15 εκ. και το άνοιγμα των φτερών τους τα 25εκ. Για να μη μιλήσουμε για τα πόδια, αν και δεν μπορεί να πηδήξει καλά.



Κατά τη διάρκεια της ημέρας,  παραμένουν ακίνητοι και χρησιμοποιούν το καμουφλάζ τους μοιάζοντας με πράσινα φύλλα, για να αποφύγουν τα αρπακτικά ζώα. Τη νύχτα, χρησιμοποιούν τις μεγάλες κεραίες τους για να βρουν τροφή και να ψάξουν για τον ιδανικό σύντροφο. Τα αρσενικά παράγουν ένα εξαιρετικά δυνατό, υψίσυχνο θόρυβο για να καλέσουν το θηλυκό.



Μοιάζουν με τεράστιες ακρίδες, οι περισσότεροι τρώνε φύλλα, αλλά μερικοί είναι δραστήρια αρπακτικά που τρώνε άλλα μικρά έντομα. 


Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά έντομα που υπάρχουν. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι αυτά τα πλάσματα πιστεύεται ότι έχουν τους μεγαλύτερους όρχεις σε αναλογία με το σώμα τους από οποιοδήποτε άλλο ζώο στον κόσμο!  Οι όρχεις του αρσενικού μπορεί να αντιπροσωπεύουν έως και το 14% του σωματικού του βάρους! Εάν αυτό το σκεφτείς σε ανθρώπους, ένας άνδρας βάρους 91 κιλών ..... (τρεις έντεκα τρεις δώδεκα τρεις δεκαεφτά και έξι)... οι όρχεις του θα ζύγιζαν περίπου 13 κιλά!!!!
 
Πηγή: http://carnivoraforum.com
 Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου